Sočioji moliūgo sriuba

Kreminė, kvapni, spalvota… Tai tik keletas epitetų, apibūdinančių šią nuostabią sriubą.

Šių dienų populiariausi:
- Megztos mados tendencijos rudeniui ir žiemai (FOTO)
- 10 produktų, kurių turėtų būti kiekvienoje virtuvėje
- Ypatingai geros naujienos spaliui
- Krūties vėžio atsiradimui įtakos gali turėti net pasirinkta liemenėlė
- Šokoladinis kriaušių pyragas

Ją tiekiu kaip vienintelį pietų patiekalą, nes ji yra ypatingai soti. Būtent jai gaminti auginu “Hokaido” veislės moliūgus, mačiau jų yra ir prekybos centruose, ši veislė pasižymi ypatinga oranžine spalva ir nedideliu svoriu, kas yra labai patogu, jei šeimyna nėra gausi. Bet be jokios abejonės tiks bet koks kitoks moliūgas.

* Imu moliūgą (apie 1-1,5kg), nulupu, pjaunu per pusę, išimu sėklas, vidaus sieneles patepu trupučiu sviesto ir dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepu apie 30 min. 150C.

* Jam kepant, 5 l puode užverdu 3 l vandens su 500-700g kiaulienos nugarinės ar sprandinės. Jei susidaro putos, nugraibau jas. Po 15 min. nuo užvirimo į puodą dedu luptas ir labai stambiai pjaustytas daržoves:

1 didesnį svogūną,
1 didelę bulvę,
3 vidutines morkas.

kumucia.com nuotr.
* Palieku virti dar 15 min. ir tuomet ištraukiu mėsą, palieku atvėsti. Į puodą sudedu truputį pasmulkintą moliūgą, o atvėsusią mėsą supjaustau nedideliais gabaliukais. Paskaninu sriubą 1,5 a.š. druskos, 1 v.š. rieskonių mišinio sriubai, 1 a.š. ciberžolės.

* Benderiu labai gerai sutrinu daržoves. Grąžinu į puodą mėsos gabaliukus, įberiu 0,5 st. lukštentų moliūgo sėklų.

* Gerai permaišau, pašildau ir iškarto pilu į lėkštes. Tiekiu su šlakeliu grietinėlės ar šaukšteliu grietinės, tinka ir šviežios kapotos prieskoninės žolės. Nepamaišys ir baltos duonos skrebutis.

P.S. Patarimas – moliūgo sėklas galima drąsiai keisti saulėgrąžų branduoliais.

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis