Obuolių pyragas su traškia morengine plutele

Tas pats obuolių pyragas, bet jo variacijų tiek daug. Šis – kitoks. Tai purus ir lengvas obuolių pyragas, kurio išskirtinis bruožas – traški, morenginė plutelė viršuje. O šis stebuklas įvyksta kiaušinių baltymus su cukrumi, ir trynius plakant atskirai…

Populiariausi straipsniai:
- R. Polanskis: tragiška žmonos ir negimusio kūdikio netektis, kaltinimai satanizmu ir 13-metės išprievartavimu
- Horoskopas spalio 9-16: laukia nelengva savaitė
- Kokius megztukus rinksimės šį sezoną
- Varškės apkepas kiek kitaip
- Tinginių „Napoleonas“

Reikės:

4 – 5 vidutinio dydžio obuolių,
1 st. miltų,
1 st. cukraus,
5 kiaušinių,
žiupsnelio druskos.

sotibesote.wordpress.com

Taip pat reikės:

1 a.š. cinamono,
2 š. rudojo cukraus,
sviesto skardos patepimui.

sotibesote.wordpress.com

Kaip gaminti

* Obuolius supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Kepimo skardą ištepkite sviestu.

* Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite. Baltymus su cukrumi gerai išplakite iki standžios, klampios masės. Baltymus kitame inde išplakite atskirai.

* Į išplaktus trynius supilkite išplaktų baltymų su cukrumi masę. Įdėkite žiupsnelį druskos. Iš lėto pilkite miltus ir nesustodami plakite. Miltų nepadauginkite.

* Į kepimo indą pilkite dalį tešlos, ant jos dėkite obuolius, juos apibarstykite rudojo cukraus ir cinamono mišiniu (jeigu mėgstate), dar galite pagardinti pyragą razinomis. Ant obuolių supilkite likusią dalį (didžiąją) tešlos.

* Šį pyragą reikia kepti apie 50 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Iškepus leiskite atvėsti.

Skanaus!sotibesote.wordpress.com

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis