Varškės sausainiai

Trapūs pacukruoti varškės sausainėliai. Vienas iš receptų, kuriuos buvau atsidėjusi jau amžius. Pagaliau jie atrado vietą ir mano namuose. Rezultatu likau labai patenkinta.

Skaitomiausi straipsniai:
- Bulvių nauda – ne tik lieknėjant
- Kaip suprasti, ar vyras linkęs sukti į kairę
- Madingos nagų lako spalvos
- E. Žiūkaitė: esu nusiteikusi prieš skyrybas, bet jei kito kelio nėra, ateina ramybė
- Kaip išvirti puikų vištienos sultinį

Svarbiausia, kad puikiems naminiams varškės sausainiams reikia produktų, kurių dažniausiai yra kiekvieno namuose kasdien. Ačiū Donatai Ulkytei už jos publikuotą receptą, kuriuo ir naudojausi!

Jau sudėliojusi sausainiukus kepti į skardą, prisiminiau, kad neįdėjau kepimo miltelių. Tačiau viskas gavosi puikiai, net ir be kėlimo priemonių.

Reikės:

250 g varškės;
200 g minkšto sviesto;
300 g miltų;
1 nedidelio pakelio vanilinio cukraus;
puodelio cukraus sausainių pabarstymui.

Kaip gaminti

* Varškę ištriname su kambario temperatūros sviestu, suberiame vanilinį cukrų, miltus ir suminkome vientisą tešlos rutulį.

g-blogas.lt nuotr.
* Ant pamiltuoto stalviršio kočiojame kuo plonesnę tešlą ir stikline spaudžiame skrituliukus.

g-blogas.lt nuotr.
Abi skrituliuko puses prispaudžiame prie cukraus, kad priliptų, ir du kartus perlenkiame pusiau.

g-blogas.lt nuotr.
* Kiekvieną sausainėlį dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių, kol gražiai tolygiai paruduos.
g-blogas.lt nuotr.

Skanaus, Gabrielė.

g-blogas.lt nuotr.

g-blogas.lt

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis