Šių dienų populiariausi straipsniai:
- Japoniška dieta: per 13 dienų - minus 7-8 kg
- I. Dovydėnaitės kolekcijoje - ir išgyventos tragedijos atgarsiai
- Kaip išvengti nekviesto svečio – pelėsio?
- Laura: mamai diagnozavus vėžį, mano paauglystė baigėsi...
- Erotinis gidas po vyro kūną
- Varškės sausainiai
26 cm. apvaliai formai (naudojau stiklinę)
Pagrindui:
1 kiaušinis,
100 g cukraus,
50 g šalto sviesto,
200 g miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
600-700 g kubeliais pjaustytų obuolių,
100 g razinų "Arimex",
20 g sviesto,
50 g rudojo cukraus (arba pagal skonį, priklausomai nuo obuolių rūgštumo),
20 g krakmolo,
40 ml vandens,
30 g migdolų plokštelių,
2 v.š. citrinos sulčių.
Medaus užpilui:
70 g rudojo cukraus,
15 g sviesto,
2 v.š. medaus,
35 ml pieno.
* Pagrindas. Kiaušinį išplakame su cukrumi. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, sudedame supjaustytą sviestą ir triname rankomis, kol gausime trupinius. Supilame kiaušinius, užminkome tešlą, suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame 30 min. į šaldytuvą.
* Įdaras. Į puodą beriame obuolius, razinas, sviestą, cukrų ir citrinos sultis. Maišydami ant nedidelės ugnies pakaitiname viską 10 min. Krakmolą ištirpiname vandenyje ir supilame į obuolių masę. Nukeliame nuo viryklės. Kepimo formą ištepame riebalais, rankomis paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių. Dugną keliose vietose subadome šakute. Dedame įdarą, ant viršaus užbarstome migdolus.
* Užpilas. Visus produktus dedame į puodą, pakaitiname iki užvirimo, sumažiname ugnį, paverdame kelias minutes ir užpilame ant obuolių.
* Pyragą kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min, kol viršus gražiai parusta. Pyragą visiškai atvėsiname (bent 2-3 val.) Skanaus!
Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.
Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!