Su želatina marinuoti pomidorai

Jei dar vis turite pomidorų, pasigaminkite jų šiuo būdu ir bus puikus garnyras prie antro patiekalo.

Šių dienų skaitomiausi straipsniai:
- 4 vaikus turinti gydytojų šeima: vieną vaiką auginti sunkiau
- Šokėja R. Židonytė: jei galėčiau atsukti laiką atgal...
- Šeimos relikvijos - turtas ar grėsmė jūsų laimei?
- E.Rainys: baisiausias dalykas - priderintas jaunikis
- Orkaitėje kepti bulvių švilpikai

Reikia:

pomidorų;
agurkų;
svogūnų.

Marinatui:

1 l vandens;
1 v.š. cukraus;
1 v.š. druskos;
1 v.š. acto (9%);
3 v.š. želatinos (želatiną išbrinkinkite 1 stiklinėje vandens, kurią nupilkite nuo 1 l vandens, skirto marinatui)
1-2 lauro lapelių, juodųjų pipirų.

Kaip gaminti

1. Į švarius stiklainiukus sluoksniais dėkite pjaustytus pomidorus, agurkus ir svogūnus, šiek tiek paspaudžiant.

2. Iš vandens, cukraus, druskos, lauro lapelių, pipirų išverdame marinatą ir paliekame atvėsti. Išbrinkintą želatiną trumpam pašildykite, kad ištirptų ir sumaišykite su marinatu.

3. Paruoštu marinatu užpilkite daržoves. Stiklainius pridenkite dangteliais, dėkite į puodą su vandeniu ir kai vanduo užvirs, kaitinkite 30min. Išjunkite ugnį ir palikite pastovėti dar 15min. Po to uždarykite dangtelius, apverskite ir palikite atvėsti. Kitą dieną neškite į rūsį.

P.S. iš vienos normos gausite 3 stiklainius po 0,75 l ir 1 0,5 l stiklainį.
Skanaus ;)

oditele.blogspot.com

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis