Jautienos kukulaičiai su spanguolių padažu

Penktadienio vakaro užkandžiams.

Populiariausi straipsniai:
- Saulės užtemimas. Pasiruoškime naujai pradžiai
- Margaret Thatcher: išgelbėjo Britaniją, bet nuvylė savo vaikus
- Kodėl vis daugiau moterų nusprendžia netekėti
- Žolelės, kurios lieknina
- Karameliniai plikyti sausainiai

Reikia:

1 kg jautienos,
puodelis dribsnių (naudoju visokius - miežių, avižų, kviečių),
1 šaukštelis džiovintų petražolių,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai sojų padažo,
smulkintas česnakas pagal skonį,
smulkintas svogūnas taip pat pagal skonį,
druska, pipirai.

Kaip gaminti

Gerai viską sumaišome ir formuojame rutuliukus. Išdėliojame kepimo skardoje ir pašauname į orkaitę, kuri įkaitinta iki 200 °C. Kepame apie 12-15 min. Tada sumažiname temperatūrą iki 150 °C ir nupilame atsiradusį skystį. Kepame, kol gražiai paruduos.

Gaminame spanguolių padažą:

500 ml spanguolių džemo, drebučių,
buteliukas čili padažo (~300-350 ml),
2 šaukštai rudojo cukraus,
1 šaukštas citrinos sulčių.

Viską sumaišyti ir mėgautis gurmanišku užkaniu.

gileskromelis.lt

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis