Sūrio lazdelės

Greitai paruošiamas užkandis puikiai tik vakarėliui ir tikrai bus daug geriau nei kokie čipsai ar dar kokie velniai. Naminis maistas vis tiek sveikesnis.

Skaitomiausi straipsniai:
- Įvaizdį pakeitusi Ramunė (35 m.): tapau tikra dama
- Raisa Gorbačiova – kodėl savi jos nemėgo?
- Violeta Baublienė: rėksminga išvaizda nebyloja apie gerą skonį
- Stiprinti imunitetą padeda ne tik medus ir citrina
- Česnakinė naminė varškytė

Ingredientai:

Miltai - 115 g,
Sviestas - 70 g,
Druska - žiupsnelis,
Karis - 0.5 a. š.,
Permezano sūris - 50 g,
Kiaušinis - 1 vnt.,
Aguonos - papuošimui.

ievosreceptai.lt

Kaip gaminti ?

* Išsijoju miltus, druską ir karį. Dedu kambario temperatūros sviestą ir sukapoju peiliu, kol nebelieka sviesto gabalėlių.

* Suberiu sūrį, išmaišau. Galiausiai dedu 3/4 kiaušinio (likusią dalį pasilieku užtepimui). Išmaišau kiaušinį. Geriausia naudoti tą patį kapojimo būdą. Kai masė tampa vientisa, padarau rutuliuką ir dedu maždaug pusvalandžiui į šaldytuvą.

* Įkaitinu orkaitę iki 180 laipsnių.

* Tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iškočioju tešlą. Supjaustau juostelėmis ir dedu ant kepimo popieriumi dengtos skardos. Aptepu kiaušiniu ir pabarstau aguonomis.

* Kepu maždaug 15-20 minučių.

* Vietoj aguonų galima naudoti ir kmynus, sezamo sėklas. Tiesa, bandžiau su juodosiomis sezamo sėklomis, bet gavosi kartoki, todėl kitą kartą dariau jau tik su aguonomis.

www.ievosreceptai.lt

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis