Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- J. Statkevičius: mano marokietiškos kolekcijos papuošalus šįkart galėsite įsigyti
- G. Paulauskas: dabar kai kurie gimdytojai savo atžaloms leidžia viską – mano, kad išaugins lyderį
- Prognozės savaitei: sužinokite, ar savaitė bus palanki
- 7 produktai, kurių vartojame per daug
- Žemaičių blynai
Vienur vietoj aliejaus buvo naudojamas tirpintas sviestas, kitur vietoj pieno – gazuotas limonadas… Viename recepte reikėjo keturių kiaušinių, kitame net penkių didelių. Aš gaminau iš to, ką turėjau savo šaldytuve, o į tamsią ir šviesią tešlas, savo nuožiūra, įmaišiau prieskonių. Gavosi gana drėgnas, aromatingas ir gardus keksas prie kavos.
1stkl. - 236 ml
Reikės:
5 didelių kiaušinių;
1 stiklinės riebaus pieno;
1 stiklinės aliejaus;
2 ir 1/2 puodelių miltų,
1/2 stiklinės cukraus;
1 v.š. kakavos miltelių;
1 v.š. tirpios juodos kavos miltelių;
1 a.š. cinamono;
1/2 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. vanilės;
1 nuotarkuotos apelsino žievelės.
Kaip gaminti
* Kiaušinius, iki purumo, išplakame su cukrumi. Įplakame aliejų. Pakaitomis beriame miltus, kepimo miltelius ir pieną. Užmaišome tešlą ir padaliname ją pusiau.
* Į vieną pusę tešlos įplakame kakavos, kavos ir cinamono miltelius. Į kitą pusę įplakame vanilę ir tarkuotą apelsino žievelę.
* 26 cm skersmens tortinę išklojame kepimo popieriumi. Per vidurį pilame du šaukštus šviesios tešlos, ant viršaus - du šaukštus tamsios. Taip susluoksniuojame visą tešlą.
* Pašauname pyragą kepti į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių. Kepame apie valandą.
Skanaus, Gabrielė.
Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.
Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!