Mėsos troškinys su slyvomis ir daržovėmis

Kai norisi pavalgyti sočiai...

Šių dienų populiariausi straipsniai:
- Douglasą tiesiog pritrenkė žmonos abejingumas
- Ritos (28 m.): pilkos pelytės įvaizdis jau buvo pabodęs
- Nadežda Krupskaja – kilminga, bet nelaiminga Lenino žmona
- 6 gražių plaukų paslaptys
- Ypatingo skonio bulvių apkepas

4,5 porcijoms reikės:

1,2 kg kiaulienos,
30 g miltų,
4, 5 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus,
2, 3 salierų stiebų,
3, 4 morkų,
10–12 džiovintų slyvų be kauliukų,
2 česnako skiltelių,
400 g svogūnų,
4 griežinėlių rūkytos šoninės,
3 pomidorų,
250 ml alaus,
1 stiklinės vandens
laurų lapo,
1 valgomojo šaukšto sviesto,
druskos,
šviežiai maltų pipirų.

Kaip gaminti

* Nuluptus svogūnus susmulkinkite. Morkas nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite 1–1,5 cm storio griežinėliais. Slyvas nuplikykite verdančiu vandeniu ir sukapokite.

* Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite maždaug 3–4 cm dydžio gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite pusę kiekio aliejaus, sudėkite į ją miltuose pavoliotus mėsos gabaliukus ir kepkite ant vidutinio karštumo ugnies pavartydami, iki gražiai apskrus. Tada išgriebkite į troškintuvą.

* Į keptuvę sumeskite nuplautus ir griežinėliais supjaustytus salierų stiebus, česnako skilteles ir pakepkite apie 3 min. ant nesmarkios ugnies (jei trūksta, įpilkite šiek tik aliejaus). Tada sumeskite smulkiai supjaustytą šoninę ir pakepkite dar 2 min. Viską sukrėskite į troškintuvą su mėsa.

* Pomidorus maždaug 2 min. palaikykite panardintus į verdantį vandenį, išgriebkite ir nulupkite odeles, o minkštimą susmulkinkite ir sumeskite į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Maišydami kepinkite, iki pomidorai taps tyre. Šią supilkite į troškintuvą su mėsa ir daržovėmis. Užkaiskite, supilkite alų, vandenį, sumeskite slyvas, laurų lapą. Kai užvirs, karštį sumažinkite ir troškinkite apie 1–1,5 val.

* Svogūnus pakepinkite su įkaitintu sviestu, iki taps skaidrūs. Juos ir morkas sukrėskite į troškintuvą su mėsa. Jei trūksta vandens, įpilkite. Įberkite pagal poreikį druskos, pipirų, pamaišykite. Troškinkite ant nesmarkios ugnies dar apie 40 min.–1 val., iki mėsa taps minkšta, o padažas tirštas.

Patiekite su orkaitėje keptomis bulvėmis, pabarstytomis šviežiais rozmarinais.

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis