Pupelių sriuba su kepta šonine

Soti, viliojamos spalvos pupelių sriuba skani išvirta tiek su vištienos, tiek su daržovių sultiniu. Jeigu norite sriubą išvirti labai greitai, naudokite konservuotas pupeles.

Reikės:

3 litras vištienos arba daržovių sultinio,
1 stiklinės pupelių,
100-150 g kiaulienos šoninės,
2-3 bulvių,
2 morkų,
svogūno,
lauro lapelio,
druskos, pipirų – pagal skonį.

Kaip gaminti

* Pupeles iš vakaro užmerkite. Prieš verdant sriubą jas išvirkite, nusunkite.

* Šoninę supjaustykite šiaudeliais arba stambiau ir kepkite ant silpnos ugnies, kol ims skrusti.

* Bulves ir morkas nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir suberkite į užvirintą sultinį. Virkite apie 15-20 min.

* Svogūną nulupkite, nuplaukite, perpjaukite per pusę ir įmeskite į puodą. Suberkite prieskonius. Virkite dar 10 min.

* Į sriubą suberkite keptą šoninę ir pupeles. Pavirkite apie 5 min. Svogūno puseles ir lauro lapelį išgriebkite.

* Sriubą patiekite pagardintą grietine arba grietinėle.

Verta žinoti

Svogūnus šiai sriubai galima supjaustyti žiedais ar smulkiau ir gerai pakepinti aliejuje ar svieste. O baigiant virti sriubą, svogūnus į ją sukratyti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis