Sriubai reikės:
2 – 3 raugintų ar marinuotų agurkų,
1 didelės bulvės,
1 didesnės morkos,
1 vidutinio dydžio svogūno,
kumpelio ar dešros,
100 g ryžių,
2 šaukštų aliejaus,
vištienos sultinio,
druskos, pipirų, džiovintų prieskoninių žolelių,
vandens.
Kaip gaminti
* Bulvę supjaustyti nedideliais kubeliais. Agurkus supjaustyti smulkiai. Morką stambiai sutarkuoti. Svogūną supjaustyti smulkiais kubeliais. Turimą kumpį ar dešrą (ypač tinka rūkyta ar vytinta dešra) sutarkuoti ar supjaustyti šiaudeliais.
* Keliuose aliejaus šaukštuose pakepinti svogūną, kol įgaus auksinį atspalvį, sudėti morkas ir bulves, įdėti druskos, pipirų, žiupsnelį prieskoninių žolelių. Kelias minutes maišant apkepti. Sudėti agurkus, mėsytę, įpilti norimą kiekį vandens ir leisti užvirti.
* Kai sriuba jau verda, supilti ryžius, įdėti vištienos sultinio. Pavirti apie 7 minutes ir leisti pastovėti, kad ryžiai galutinai išbrinktų.
* Jei norisi skysčiau, mažiau dėkite ryžių.