Burnoje tirpstantys sausainėliai

Šie užkandžiai ne veltui vadinami tirpstančiais. Jie tirpsta tiek lėkštėje, tiek burnoje. Mažai darbo, 10 minučių kepimo - ir tų tirpstančių skanėstų turėsite ir jūs.

Populiariausi šių dienų tekstai:
- Persimonas - ne tik sveikatai, bet ir grožiui
- M. Jovaiša: mano žmona yra nepaprastai talentinga mama
- 10 pamirštų kultinių filmų, kuriuos reikia žiūrėti žiemą
- Darbo horoskopas pagal jūsų Zodiako ženklą
- Rudeninis įžymybių stilius (FOTO)
- Burnoje tirpstantis šokoladinis pyragas

Reikės:

100 g miltų
100 g sviesto
100 g kieto sūrio (parmezano)
¼ arb. šaukštelio druskos
1 kiaušinio
sausainiams apiberti: aguonų, kmynų, sezamo sėklų, kepto svogūno, saldžiosios paprikos, riešutų, vien druskos, rozmarino ir kt.

Kaip gaminti

* Į dubenį persijoti miltus, ten pat dėti gabaliukais sviestą, druską ir peiliu kapoti. Bebaigiant suberti tarkuotą sūrį ir toliau kapoti. Įmušti vieną trynį, išmaišyti.

* Gaunama tokia trupanti masė, kuris vis tik lengvai sulimpa į vieną rutulį. Suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių.

* Skardą išklojame kepimo popieriumi, kurį ištepame tirpintu sviestu ir atšaldyti.

* Tešlą padalyti į 2 dalis.

* Kiekvieną dalį iškočioti ir išspausti norimos formos sausainėlius.
Išplakti baltymą ir visus sausainius patepti plakiniu bei užberti tuo, kuo norite/turite.

* Sausainius peiliu sudėti į skardą ir pašauti į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 10 minučių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis