Šių dienų populiariausi straipsniai:
- Albos kunigaikštienė – dievino botoksą ir gerokai jaunesnius vyrus
- Horoskopas 11.27-12.04: kai kas jau sulaukė likimo dovanų
- I. Starošaitė ilgai nesiryžo krūtų mažinimo operacijai
- Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas. Brandinamas kelias savaites
- Močiutės sausainiai
Reikės:
8 vidutinio dydžio bulvių;
1 v.š. aliejaus;
~200 g grietinės;
3 v.š. sviesto;
gabalėlio rūkytos dešros;
fermentinio sūrio;
saujelės pjaustytų česnako laiškų;
druskos, juodųjų pipirų.

Kaip gaminti
1. Kruopščiai nuplaukite bulves. Įtrinkite kiekvieną bulvę aliejumi, sudėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min.
2. Iškeptas bulves išimkite iš orkaitės ir palikite šiek tiek atvėsti. Tuomet nupjaukite "viršūnėles". Su šaukštu išskobkite bulvės vidų, palikdami šiek tiek minkštimo.
3. Išskobtą bulvių masę sudėkite į dubenį ir sugrūskite bulvių grūstuvu kartu su sviestu ir grietine. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, suberkite česnako laiškus ir kubeliais pjaustytą dešrą bei išmaišykite.
4. Bulves įdarykite paruoštu įdaru, ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir pašaukite į orkaitę 20 minučių arba kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
Skanaus.