Tinginių cepelinai

Tobuli ir greitai paruošiami cepelinai.

Populiariausi šių dienų straipsniai:
- Šventėms - žinomų žmonių kalėdiniai silkės patiekalai
- Gruodžio mėn. horoskopas - nestigs nei sunkumų, nei gerų pokyčių
- Makiažo idėjos kalėdiniam ir naujamečiam vakarėliui
- Šventinis įvaizdis pagal stilistę A. Gilytę
- Filmo premjeroje – 1 000 madai neabejingų žiūrovų

Moku gaminti ir iš tarkių - 3 žalios bulvės: 1 virta - toks santykis niekada nepaveda. O šiuos pamačiau ir nieko nelaukus išbandžiau.

Pagaminti pavyko iš pirmo karto, o antras dublis gavosi iš viso idealus. Patarimas - nepirkite varškės supakuotos pakeliuose po 200 g, nes cepelinų nepavyks išvirti. Varškė turi būti rupesnė, t.y. supakuota po 500 g, šį kartą naudojau „Rokiškio“ varškę.

Reikės:

500 g 9% varškės;
12 v.š. manų kruopų;
6-10 v.š. bulvių krakmolo;
1 kiaušinį;
žiupsnelis druskos;
vandens;

įdarui:

~400 g kalakutienos faršo;
1 svogūno;
druskos, juodųjų pipirų.

oditele.blogspot.com nuotr.

Kaip gaminti

1. Cepelinų masei skirtus produktus dedame į dubenį, vandens pilame tiek, kad masė būtų lipnesnė ir viską gerai išminkome.

2. Faršą pakepiname keptuvėje, sudedame kubeliais pjaustytą svogūną ir pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.

3. Formuojame cepelinus: įdedame įdaro ir gerai apvoliojame bulvių krakmole. Verdame pasūdytame vandenyje nuo iškilimo 8-10min.
Valgome su spirgiais, grietine ar padažiuku.

Skanaus.

oditele.blogspot.com nuotr.

oditele.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis