Marinuota silkė suomiškai

Kiekviena šeimininkė turi savo firminių silkės receptų, bet dažna nori kažką išbandyti naujo.

Skaitomiausi straipsniai:
- Drabužiai, kurie jaunina
- Atlikėjos L. Vaikulės dieta: minus 9 kg per 9 dienas
- Spalvų terapija virtuvėje - kokią rinktis geriausia
- Astrologė Rima: nesistebėkite, jei užvaldys laisvės dvasia
- Kaip pasigaminti netikrą zuikį

Reikės:

250 g silkės filė (aš naudojau filė aliejuje)
1 nedidelis mėlynasis svogūnas
1 nedidelė morka
1-2 a.š. smulkintų krapų

Marinatui:

50 ml cukraus
100 ml vandens
40 ml acto (6 %)
2 lauro lapeliai
5 žirneliai juodųjų pipirų
1 a.š. tarkuotų krienų (naudojau paprastus, iš stiklainiuko)

Kaip gaminti

* Silkę supjaustome gabaliukais, svogūną plonais pusžiedžiais, morkas plonais skridinėliais, užbarstome krapus, ir viską išmaišome. Aš supyliau ir pakelyje su silke buvusį aliejų.

* Marinatas. Vandenį, cukrų, lauro lapelius, pipirus beriame į puodą, užviriname. Tuomet sudedame krienus ir supilame actą. Kelias minutes paviriname. Atvėsiname ir užpilame ant silkės. Statome į šaldytuvą marinuotis parai. Skanaus!

aj-receptai.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis