Šių dienų skaitomiausi:
- Kokie Zodiako ženklai džiaugsis itin sėkmingais 2015 metais?
- Kaip pasirinkti ir nešioti akmenis, kad jie neštų sėkmę
- Reikia pripažinti – vyrai mūsų šeimos moterų bijo
- Kalėdiniai filmai, kurie patiks ir vyrams
- Karamelinis šokoladinis kavos tortas
2 kiaušiniai (M dydžio)
130 g rudojo cukraus
100 g sviesto arba margarino
100 g medaus (aš naudojau dirbtinį)
apie 500 g miltų
3 a.š. prieskonių meduoliams
1 a.š. sodos
1 kiaušinio baltymas
200 g cukraus pudros
citrinos rūgšties pagal skonį
Kaip gaminti
Meduoliai. Į dubenį pilame išplaktus kiaušinius, dedame medų, cukrų, sviestą (margariną). Dubenį dedame ant vandens garų ir maišome, kol ištirps cukrus. Nukėlę nuo garų supilame actu nugesintą sodą, greitai išmaišome. Suberiame prieskonius, išmaišome. Beriame miltus, užminkome minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą. Jei reikia, įberkite dar miltų, bet nepadauginkite. Tešlą dedame 20-30 min. į šaldytuvą. Iškočiojame 0,5 cm. lakštą, išspaudžiame meduolius. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 5 min., kol meduoliai pakyla ir gražiai paruduoja. Išspauskite iš karto visus meduolius, nes jie kepa taip greitai, kad nespėsite kočioti tešlos, jei lauksite, kol keps 1 skarda.
Glajus. Cukraus pudrą, baltymą ir šaukšte vandens ištirpintą citrinos rūgštį maišome mediniu šaukštu, kol gausime vientisą glajų. Jei gajus labai skystas - įberkite dar pudros. Jei per tirštas - įpilkite truputį vandens. Pilame glajų į konditerinį maišelį ir dekoruojame meduolius. Skanaus!
P.S. Labai skanūs, minkšti meduoliai! Rekomenduoju užtepti daugiau glajaus, nes jo rūgštelė labai dera su saldžiu meduoliu. Laikyti reikėtų sandariame inde.