B. Nicholson dalinasi imbierinio namelio receptu

Meduolių kepimas, imbierinių namelių statymas ir puošimas – gera proga surinkti ir didelius, ir mažus į virtuvę.

Šių dienų skaitomiausi:
- 10 prancūzių mitybos taisyklių + RECEPTAS iškrovos dienai
- Barbara Brylska: likimo pokštai piktesni nei garsiajame filme
- Po skaudžių skyrybų - ant podiumo
- 12 Kūčių patiekalų receptų
- Varškinė pynė su riešutais

Kalėdos nuostabios tuo, kad nereikia vienam pačiam užsidaryti virtuvėje ir triūsti ten nuo ryto iki vakaro, kaip, pavyzdžiui, ruošiantis kokiai grandiozinei giminių puotai... Meduolių kepimas, imbierinių namelių statymas ir puošimas, cukraus masės besmegenių ar snaigių gaminimas – tai gera proga surinkti ir didelius, ir mažus į virtuvę ir smagiai bei kūrybiškai pabendrauti. Tada Kalėdos tikrai tampa šeimos švente“, – pasakoja Beata Nicholson.

TV3

Imbierinio namelio, populiaraus senojoje Europoje, o ypač Skandinavijoje, receptas atkeliavo į Lietuvą ir jau spėjo čia įsitvirtinti. „Kai pernai organizavau tokių namelių kepimo konkursą, tiesiog netvėriau džiaugsmu, kiek daug ir kokių nagingų, kūrybingų kepėjų gausu mūsų šalyje. Štai jums ne kartą ir ne du patikrintas receptas. Nesibaiminkite – tikrai pavyks. Žinoma, jūs galite pademonstruoti savo architektūrinius gabumus ir sukurti įmantriausią pastatą“, – sako Beata ir dalinasi imbierinio namelio receptu.

Namelio tešlai reikės:

· 250 g minkšto sviesto
· 150 g rudojo cukraus
· 150 ml auksaspalvio cukraus sirupo (galite keisti medumi)
· 2 kiaušinių
· 1 šaukštelio malto kardamono
· 1 šaukštelio malto imbiero
· 0,5 šaukštelio druskos
· 650 g miltų

Glajui reikės:

· 1 kiaušinio baltymo (galima ir nenaudoti)
· 200 g cukraus pudros
· šlakelio citrinų sulčiųGaminimas:

1. Kambario temperatūros sviestą gerai išplakame su cukrumi ir cukraus sirupu.

2. Įmušame kiaušinius, suberiame prieskonius, pasūdome ir išplakame elektriniu plakikliu.

3. Suberiame miltus ir išminkome tešlą. Tešla turi būti kietoka.

4. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iš tešlos iškočiojame maždaug 5 mm storio lakštus ir išpjauname pasirinkto namelio formeles (sienas, stogo šlaitus). Išpjauname ir duris, langus, jei taip nurodo jūsų namelio projektas.

5. Formeles kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10–12 minučių arba kol švelniai paruduos. Iškepusias formeles paliekame atvėsti, tuo metu gaminame glajų.

6. Kiaušinio baltymą išplakame elektriniu plakikliu, kad suputotų.

7. Išspaudžiame šlakelį citrinų sulčių, nuolat plakdami dalimis suberiame cukraus pudrą. Masė turi būti tiršta, klampi ir vis tvirtėti, kad greitai ir patikimai sustingtų. Jei matysite, kad glajus skystokas, įberkite dar šiek tiek cukraus pudros.

8. Glajumi sulipdome namelio sienas, konditeriniu švirkštu jį dekoruojame.

TV3

Šeštadienį, 10.30 val. kalėdinėje TV3 laidoje „Beatos
virtuvė“ laidos vedėja ir autorė Beata Nicholson dalinsis pasiūlymais kalėdiniam
stalui – kiaulienos kepsnio, aguonų pyrago ir imbierinės eglutės
receptais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis