Pyragėliai su aguonomis

Kartą išbandę tapsite ištikimu šių bandelių mylėtoju. O jų paslaptis – tešla.

Minkšta, elastinga, nelimpanti prie rankų, maloni liesti. O jau kokie pyragėliai iš jos gaunasi! Minkšti, oriniai, švelnūs. Ir ne tik pyragėliai – draugės iš šios tešlos gamino saldžius ir nesaldžius pyragus, mielinius vyniotinius su obuoliais, spurgas, bandeles su cinamonu, dešrelėmis, mėsos įdaru... ir viskas buvo labai skanu!


Reikės:


600 g miltų

4 valg. šaukštų cukraus pudros

2 kiaušinių

50 g margarino ar sviesto

250 ml pieno (galima keisti kefyru)

1 arb. šaukštelis druskos

2 arb. šaukšteliai sausų mielių (arba 24 g presuotų)

vanilės


Kaip gaminti


* Mieles ištirpinti šiltame piene arba vandenyje, priwš tai įbėrus šaukštą cukraus. Palikti jas pakilti. Kai pradės putoti, ruošti tešlą.

* Vieną po kito dėti visus ingredientus, maišyti, paskui minkyti tešlą. Jei bus skystoka, dar įdėti miltų. Tešla neturi lipti prie rankų. Tešlą padėti šiltai 2-2,5 val.

* Dukart perminkyti ir tada jau gaminti pyragėlius.

* Įdarą pasirinkite kokį tik norite – su varške, mėsos faršu, grybais, šokoladu, aguonomis, uogiene ir t.t.

* Pyragėlius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepti kiaušinio plakiniu ir pašauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti, kol įgaus rusvą spalvą.


Na o štai Kūčioms pateikiame jums aguonų įdaro receptą:


100 g aguonų užpilti šiltu vandeniu ir palikti 20-30 min. Nupilti vandenį ir aguonas sumalti. Įberti šaukštą cukraus ir išmaišyti. Įdaras paruoštas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis