2 silkės receptai ir žuvies pyragas

Ruošiam Kūčių vakarienę - silkė su džiovintais obuoliais ir razinomis bei pikantiška silkė muskato riešuto ir kalendros marinate.

Populiariausi šių dienų straipsniai:
- 12 Kūčių patiekalų receptų

- Marinuota silkė suomiškai

- Pyragėliai su aguonomis

- Grybukai - tikra švenčių stalo puošmena!

- Savaitės prognozės: kas mūsų laukia per šventes

- Šventas Kalėdas pasitikite su gardžiai iškeptu viščiuku

* Silkė su džiovintais obuoliais ir razinomis

2 silkių filė puselės
2 dideli svogūnai
1 didelė morka
6 riekelės džiovintų obuolių Arimex
50 gr. razinų Arimex
prieskoninių žolelių
druskos
pipirų

aj-receptai.blogspot.com nuotr.

Kaip gaminti

Obuolius ir razinas užpilame karštu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Svogūną supjaustome pusžiedžiais, morką stambiai sutarkuojame. Pakepiname viską aliejuje, kol suminkštės (pabarstome prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais). Supjaustome obuolio riekeles, razinas nuspaudžiame ir sudėję į keptuvę kelias minutes patroškiname su daržovėmis. Atvėsiname. Sumaišome su gabaliukais supjaustyta silkių filė. Skanu su karštomis bulvėmis, taip pat tinka vieno kąsnio užkandėlėms.

P.S. Kitą kartą dar įdėčiau graikinių riešutų - valgydama pamaniau, kad jie čia labai tiktų.

* Pikantiška silkė muskato riešuto ir kalendros marinate

250 gr. silkės filė (naudojau silpnai sūdytą silkę aliejuje)
1 svogūnas
keli citrinos griežinėliai

Marinatui:

6-7 v.š. aliejaus
1/2 a.š. muskato riešuto
1/2 a.š. maltos kalendros
1/3 a.š. aitriosios paprikos miltelių
1 a.š. cukraus
1-2 v.š. sojos padažo (pagal skonį)
1 v.š. acto
5 žirneliai kvapiųjų pipirų

Kaip gaminti

Silkę supjaustome gabaliukais, dedame į indelį, ant viršaus pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir citrinos griežinėlius.

Marinatui skirtus ingridientus sumaišome ir pakaitiname, kol ištirps cukrus. Atvėsintą užpilame ant silkės. Uždarome ir statome į šaldytuvą 12 val. marinuotis. Skanaus!

* Sluoksniuotos tešlos žuvies pyragas

aj-receptai.blogspot.com nuotr.

2 vnt. žuvies filė (gali būti šaldyta)
lakštas bemielės sluoksniuotos tešlos
2 nedideli svogūnai
1 morka
3-4 v.š. pomidorų padažo
1 kiaušinis
prieskonių žuvies marinavimui

aj-receptai.blogspot.com nuotr.

Kaip gaminti

Žuvį įtriname prieskoniais ir paliekame pasimarinuoti.

Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, morkas sutarkuokame burokų trintuve, ir viską pakepiname, kol suminkštės. Sumaišome su pomidorų padažu. Jei trūksta - įberiame prieskonių. Atvėsiname.

Surinkimas (žr. nuotrauką žemiau). Žuvį dedame šalia viena kitos ant tešlos, ant žuvies daržoves. Tešlą šonuose supjaustome juostelėmis ir užlankstome jas uždengdami žuvį (kraštelius patepame plaktu kiaušiniu, kad suliptų). Gale lieka plati juosta - iš jos suformuojame uodegą. Aptepame pyragą kiaušiniu. Kepame 200 C orkaitėje apie 30 min. Skanaus!

aj-receptai.blogspot.com nuotr.

P.S. Greita, paprasta, skani Kalėdinio (ir ne tik) stalo puošmena.

aj-receptai.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis