Puikusis plovas

Kai patiekalai Tavo virtuvėje jau "suka ratus", interneto platybėse visada atrasi skanių receptų...

Populiariausi straipsniai:
- Kokie Zodiako ženklai džiaugsis itin sėkmingais 2015 metais?
- Kefyro dieta: per savaitę - minus 5 kg
- Ką Nostradamas išpranašavo 2015-iesiems
- 2015 metų šukuosenos: grįžta etno ir retro stiliai
- Švenčių stalui - orkaitėje kepta antis su obuoliais

Mėgstu palandžioti ir rasti visą galybę puikių receptų bei idėjų. Radusi plovą, kuri pagamino ir išgyrė tuzinas šeimininkių, negalėjau atsilaikyti neišbandžiusi. Viską dariau pagal originalų receptą, na tik mėsytė - viščiukų šlaunelių mėsa. Tokia sultinga.. tokia minkšta.. Noriu ir vėl!

Reikės:

4 maišeliai plikytų ryžių,
500 g vištų šlaunelių mėsos (be kaulo ir odos),
3 vidutinių morkų,
2 didelių česnako galvų,
2 svogūnų,
šaukšto grūdėtų garstyčių,
3-4 šaukštų pomidorų padažo,
druskos, pipirųs, petražolių, raudonų paprikų miltelių,
aliejaus kepimui.

spoonalley.blogspot.com nuotr.

Kaip gaminti

* Į verdandį vandenį sudedame ryžių maišelius ir verdame lygiai 10 min. Išimame ir leidžiame nuvarvėti.

* Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais, pasūdome, apiberiame prieskoniais ir apkepame ant labai didelės ugnies, kol susidarys plutelė (vidus dar lieka žalias), traukiame lauk. Ten pat apkepame svogūnus, pusiau perpjautas česnako galvutes ir tarkuotas morkas - iki gražios auksinės spalvos.

* Į stiklinį ar kitokį indą dedame ryžius, mėsą, kepintas daržoves, garstyčias, pomidorų padažą ir prieskonius. Gerai išmaišime ir šauname į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepam apie 20 min.

* Skaniai atrodo, ar ne? Pabandykit!

spoonalley.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis