Šiupininė sriuba

Sriuba išėjo tiesiog fantastiška. Tokiomis šaltomis dienomis labai sotus ir šildantis patiekalas. Vandens kiekį žiūrėkite pagal tai, kokio tirštumo sriubos norite.

Šių dienų skaitomiausi straipsniai:
- V. Baublienė: kaip aš pamėgau žaliavalgystę
- Redakcija testuoja: kuris BB kremas geriausias?
- Jų stilių seka visas pasaulis. Kaip rengiasi garsiausios madų blogerės?
- Rytų horoskopas šiai savaitei: kaupkite jėgas svarbioms permainoms
- Sluoksniuotos tešlos obuolių pyragas

Reikės:

1,2 l vandens
100 g virtų arba konservuotų pupelių
2 bulvės
2 morkos
1 didelis svogūnas
2-3 česnako skiltelės
1 raudonoji paprika
3 rūkytos dešrelės
1 didesnis marinuotas agurkas
300 ml trintų pomidorų savo sultyse arba naminio pomidorų padažo
1 v.š. citrinos sulčių
druskos
pipirų
provanso žolelių mišinio

Kaip gaminti

* Bulves nuskutame, supjaustome kubeliais, beriame į puodą su vandeniu ir verdame. Kol verda bulvės, svogūną nelabai smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame burokine tarka, papriką supjaustome šiaudeliais ir viską kepame keptuvėje.

* Kai daržovės suminkštėja, sudedame griežinėliais supjaustytas dešreles ir dar keletą minučių pakepiname. Galiausiai supilame pomidorų padažą, suberiame prieskonius, susmulkintą česnaką, patroškiname apie 2 min. ir viską sudedame į puodą su bulvėmis.

* Supilame citrinos sultis, sudedame smulkiai supjaustytą agurką, suberiame pupeles. Jei trūksta, įdedame dar prieskonių. Sriubą užviriname, paverdame 5 min. ir nukeliame nuo ugnies. Skanaus!

aj-receptai.blogspot.com

Pildykite anketą ir skaitykite žurnalą „Moteris“! 3 laimėtojams dovanosime 3 mėn. prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis