Sriuba su perlinėmis kruopomis ir lęšiais

Alaca corbasi – arba „margoji“ sriuba tradiciškai yra kildinama iš Gaziantep regijono, pietryčių Turkijos, todėl dažnai sutinkama Gaziantep virtuvę specializuojančiuose restoranuose ir, žinoma, namuose.

Populiariausi tekstai:
- B. Tiškevič-Hasanova: mūsų meilės istorija - baisi kaip karas
- Savaitės horoskopas: stovime ties svarbių įvykių slenksčiu
- 5 garsiausios sezono plastinės operacijos
- R. Vanagaitė: receptas nenorinčioms pasenti
- Blynai. 4 receptai

Ruošiant sriubą naudojami tradiciniai turkiški ingredientai, prieskoniai, kurie greitai suteikia sotumo jausmą, o žiemos metu puikiai sušildo. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad šią sriubą reikia ilgai virti, tačiau iš vakaro pasiruošus ingredientus, sriubą išvirsite greičiau nei per valandą.

(6 asmenims)

Reikia:

½ st perlinių kruopų
½ st avinžirnių
½ st žaliųjų lešių
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2-3 valg.š. alyvuogių aliejaus
1 valg.š. pomidorų pastos
1 arb.š. paprikų pastos
1 arb.š. džiovinto raudonėlio
½ arb.š. džiovinto čiobrelio
Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Apie 3-3 ½ litrus mėsos sultinio

Pagardui:

2 valg.š. sviesto
1 valg.š. alyvuogių aliejaus
1 arb.š. aitriosios paprikos dribsnių
1 arb.š. džiovintų mėtų

Surfingtheworldcuisine.com nuotr.

Gaminame:

* Iš vakaro į atskirus puodus ar dubenėlius suberkite perlines kruopas, avinžirnius ir žaliuosius lęšius. Gausiai užpilkite vandeniu ir palikite per naktį. Kitą dieną nupilkite vandenį, užpilkite švariu vandeniu. Avinžirnius virkite apie 35 minutes, žaliuosius lęšius apie 25 minutes, arba kol išvirs. Išvirus nupilkite likusį vandenį.

* Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną bei česnako skilteles. Pakepinkite apie 3 minutes. Tada sudėkite išmirkytas perlines kruopas, pamaišykite ir supilkite mėsos sultinį. Pagardinkite druskas ir juodaisiais pipirais, raudonėliu ir čiobreliu. Užvirinkite ir virkite apie 30 minučių. Per tą laiką perlinės kruopos bus beveik išvirusios.

* Sudėkite virtus avinžirnius, žaliuosius lęšius, pomidorų ir paprikų pastą. Viską gerai išmaišykite. Jei matote, kad sriuba darosi tirštoka, įpilkite dar šiek tiek vandens. Pavirkite dar apie 15-20 minučių, kad visi skoniai susimaišytų ir perlinės kruopos būtų visiškai išvirusios.

* Prieš patiekiant sriubą, pasiruoškite užpilą. Nedideliame puode ar keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite alyvuogių aliejų, suberkite aitriąją papriką, bei džiovintas mėtas. Išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies. Pateikite sriubą dubenėliuose, apšlaksčius užpilu.

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis