Minkštas ir purus obuolių pyragas

Nesausas, purus ir su daugybe obuolių pyragas. Kepa ilgai, nes jame nemažai riebalų, bet skonis – vertas jūsų kantrybės.

Populiariausi savaitės straipsniai:
- V. Baublienė: ką skaito žinomos moterys
- B. Tiškevič-Hasanova: mūsų meilės istorija - baisi kaip karas
- 2015 metų grožio tendencijos: kiek kainuoja madingiausia kūno dalis
- Sulieknėti padės arbata su cinamonu ir lauro lapais
- Sriuba su perlinėmis kruopomis ir lęšiais

Reikės:

4 kiaušinių,
150 g sviesto,
2 stiklinių aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
100 g rikotos,
5 obuolių,
6 šaukštų cukraus,
½ šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
šaukštelio vanilinio cukraus,
šaukšto cukraus pudros.

Kaip gaminti

* Kiaušinių baltymus iki putų išplakite su druska.

* Trynius iki purumo išplakite su puse cukraus (apie 75 g) ir vaniliniu cukrumi.

* Obuolius nuplaukite, nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite stambesniais gabaliukais.

* Kambario temperatūros sviestą su rikota ir likusiu cukrumi išplakite iki purumo. Į šią masę supilkite išplaktus trynius ir gerai išmaišykite. Tada įsijokite miltus ir kepimo miltelius, išmaišykite ir tada supilkite išplaktus baltymus, išmaišykite.

* Į paruoštą tešlą įmaišykite obuolių gabaliukus, viską supilkite į kepimo popieriumi išklotą indą ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Po 30 minučių karštį sumažinkite iki 160 laipsnių. Pyragas keps apie 1 val. – 1 val. ir 20 min., nelygu kepimo indo dydis ir į jį pripiltos tešlos storis. Lengviausia patikrinti – įsmeigus medinį iešmelį. Jeigu ištrauktas iešmelis švarus – pyragas iškepęs.

* Iškeptą pyragą apiberkite cukraus pudra.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis