Kulinarinė pamoka: gaminame tiramisu

Yra daugybė tiramisu ruošimo receptų. Jo pavadinimas skamba neįprastai, o gaminamas gana paprastai. Išbandykite savo virtuvėje šį receptą. Sausainiai šiam desertui gaminti būna kelių dydžių – rinkitės didesnius (10-12 cm ilgio).



Reikės:


sausainių, vadinamųjų damų pirštelių (angl. k. Ladyfingers),

250 g maskarponės,

4 trynių,

4 baltymų,

4 valgomųjų šaukštų cukraus,

2 valgomųjų šaukštų amareto arba grapos,

2-3 stiklinių espreso arba stiprios plikytos kavos sausainiams mirkyti,

2 valgomųjų šaukštų tarkuoto juodojo šokolado arba nesaldžios kakavos.


Kaip gaminti


* Paruoškite espreso arba stiprios juodos kavos.

* Gerai nuplaukite kiaušinius. Būtina tai padaryti, nes jie nebus termiškai apdorojami.

* Maskarponę ištrinkite dubenyje su cukrumi, dėkite po vieną kiaušinio trynį ir plakite. Supilkite ir išmaišykite amaretą arba grapą.(Grapa – alkoholinis gėrimas, gaminamas iš vynuogių išspaudų).

* Išplakite baltymus iki standžių putų ir įmaišykite į maskarponės masę.

* Į dubenėlį įpilkite kavos, kad apsemtų įmerktą sausainį. Sausainius merkite po vieną: sausainį įmerkite ir ištraukite akimirksniu. Jei kava atvėsusi, sausainį pamirkykite truputį ilgėliau. Vieni sausainiai skystį sugeria greičiau, kiti lėčiau, bet jokiu būdu negalima leisti jiems ištežti!



* Išmirkytus sausainius guldykite į indą, užpilkite sluoksnį kremo, sudėkite dar vieną sluoksnį sausainių ir kremo. Galima sudėti ne du, o tris sluoksnius sausainių.


* Ant viršaus užbarstykite tarkuoto šokolado arba kakavos.


Shutterstock nuotr.


* Paruoštą tiramisu uždengtą per naktį laikykite šaldytuve.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis