"Netikras zuikis" su ryžiais

Dar vienas patiekalas, tinkantis šv. Velykų stalui. Šį kartą pabandžiau su ryžiais - labai patiko. Kai šaltas, tai labai tinka net ant sumuštinio riekelę užsidėti.

Skaitomiausi šių dienų tekstai:
- Bulvių daigai gali išgydyti astmą ir vėžį
- Šakočio pyragas, kokį ne gėda ir ant Velykų stalo padėti
- V. Baublienė: apie vidinę reviziją, privedančią iki ašarų
- Kada veidrodžiai gali sukelti rimtų bėdų
- Kopūstų dieta – plokščias pilvas per 14 dienų

Reikia:

700 g faršo (naudojau kalakutieną, bet tiks ir kitas)
1 didelis kiaušinis
100 ml pieno
6-8 v.š. džiūvėsėlių
100 gr. nevirtų ryžių
1 morka
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
3 v.š. pomidorų padažo
druska, pipirai, prieskoniai

Aptepimui:

1 v.š. majonezo
1 v.š. pomidorų padažo
50 gr. fermentinio sūrio

Gaminame

* Ryžius išverdame, kad būtų birūs (neperverdame, nes jie dar troškinsis mėsoje). Beriame į faršą pakepintą svogūną, smulkiai tarkuotą morką, smulkintą česnaką, lengvai išplaktą kiaušinį, pilame pieną, beriame prieskonių, druskos, pipirų pagal skonį, dedame pomidorų padažą. Viską išmaišome.

* Beriame džiūvėsėlius (kiekį koreguojame pagal masės tirštumą). Galiausiai dedame ryžius, viską gerai išmaišome. Galima formuoti kepaliuko formos zuikį ir kepti skardoje. Aš kepiau pailgoje kekso formoje, tuomet jį paprasčiau pjaustyti. Viršų aptepame pomidorų padažu sumaišytu su majonezu.

* Kepame 200 C orkaitėje 1 h. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos viršų pabarstome tarkuotu sūriu. Ir dedame į orkaitę apie 10 min., kol sūris gražiai užkepa. Skanaus!

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis