Skanūs ir minkšti grietiniečiai

Turbūt nėra skanesnių pyragėlių nei grietiniečiai. Greitai ir paprastai padaromi, greitai iškepami. Laiko patikrintas receptukas. Pagal šį receptą visada iškepu labai skanius ir minkštus grietiniečius. Kai kurių produktų proporcijas šiek tiek pakoregavau pati.

Populiariausi šių dienų straipsniai:
- Eglė Aukštakalnytė-Hansen: kokias ligas išduoda jūsų išorė
- Savaitės ikona. G. Martirosianaitė: ką ji daro, kad atrodytų „velniškai gerai“
- Kiek metų išdirbti vienoje įmonėje yra normalu?
- Kaip papuošalai gali atspindėti moters charakterį
- Varškės švilpikai

Tešlai reikės:

~ 300 g miltų,
90 g cukraus,
100 g sviesto,
1 kiaušinio,
100 g grietinės,
žiupsnelio druskos,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių.

Įdarui:

~ 100 g varškės (pertrinti per sietelį arba paimti Švelniąją varškę),
3 v.š. cukraus (arba pagal skonį),
25 g miltų (v.š.),
1 mažo kiaušinio,
vanilinio cukraus.

Shutterstock nuotr.

Kaip gaminti

* Pasiruošti įdarą - tiesiog sumaišyti visus nurodytus produktus.

* Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, supilti išplaktą kiaušinį ir maišant po šaukštą dėti grietinę.

* Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir labai greitai sujungti su sviestine mase. Nepermaišyti!

* Tešlą iškočioti apie 0,5 cm storio ir išspausti maždaug 10 cm skersmens paplotėlius. Ant vienos pusės uždėti įdaro ir pridengti kita puse. Kraštų stipriai neužspausti (uždengti tik tiek, kad nesimatytų varškės), nes kepant sutrūkinės! Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 200 С orkaitėje apie 20 minučių (kol gražiai pagels). Skanaus!

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis