Purūs apelsininiai pyragėliai

Jei tik norisi ko nors jaukaus, skanaus ir kvapnaus, šie pyragaičiai kaip tik Jums!

Skaitomiausi savaitės straipsniai:
- Edith Piaf: nesuskaičiuojami meilužiai, kaltinimas žmogžudyste, kvaišalų pinklės bei lemtingų katastrofų šleifas
- V. Baublienė: apie ką mąsto vyrai?
- 7 dienų kefyro dieta ir minus 5 kg
- Savaitės ikona. G. Martirosianaitė: ką ji daro, kad atrodytų „velniškai gerai“
- Eglė Aukštakalnytė-Hansen: kokias ligas išduoda jūsų išorė
- Mano nuomonė: neleisiu sūnaus kariauti!

Reikia:

• 4 vid. dydžio kiaušinių
• pusės puodelio pieno
• vieno apelsino
• nepilno puodelio balto cukraus
• šaukšto romo
• a.š. citrinų sulčių
• šaukštelio kepimo miltelių
• puodelio miltų
• cukraus pudros pabarstymui

Gaminame

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius išsukite su cukrumi. Švariai nuplaukite apelsiną ir nutarkuokite jo žievelę, išspauskite sultis. Sultis ir tarkuotą žievelę supilkite į tešlą, tik atsargiai, kad nepatektų kauliukai. Išsukite masę, supilkite pieną, tada romą ir citrinų sultis. Išmaišykite viską.

2. Išmaišę sudėkite kepimo miltelius ir miltus, vėl gerai išmaišykite. Kiaušinių baltymus išsukite iki standžių putų, juos atsargiai, po truputį įmaišykite į tešlą. Tešlą supilkite į neprisvylančias arba silikonines formeles (riebalų nėra daug, tešla gali prikibti).

3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje, nekarštoje temperatūroje apie 50-60 minučių, kad pyragėliai būtų šviesūs, gelsvi. Patikrinkite šakute ar iškepė (įsmeikite ir pažiūrėkite, ar šakutė aplipo tešla, jeigu ne – vadinasi jau iškepė). Kai pyragėliai kiek atvės, apibarstykite cukraus pudra.

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis