Burnoje tirpstančios bandelės su riešutų sviestu ir sausainiais

Esu tikra, kad visi skeptikai, paragavę šių tirpstančių burnoje bandelių, pirštelius apsilaižytų.

Populiariausi šių dienų straipsniai:
- Akušerės iš Osvencimo pasakojimas: kur dingdavo koncentracijos stovykloje gimę kūdikiai
- Gintarės pokyčiai: tapau rokeriška nuotaka
- J. Statkevičiaus himnas figūrai: kilogramus galima padaryti madingus arba ne (FOTO)
- R. Valeikis: aš tikrai galėčiau gyventi žmonos išlaikomas
- Keksiukai su obuoliais ir traškia kepurėle

Iš pradžių sugalvojau draugams iškepti mielinių bandelių su „Nutella“ (sakysit, kad nieko čia naujo). Kai parduotuvėje praėjau pro sausainių skyrių, į galvą šovė mintis, kad būtų dar skaniau, jei į vidų įdėčiau trupintų „Oreo“.

Taip taip, žinau visas nuomones - „kam kepti, jau ir taip iškeptus sausainius“, tačiau aš pasiklioviau savo nuojauta, gaminau taip, kaip man patinka. Esu tikra, kad visi skeptikai, paragavę šių tirpstančių burnoje bandelių, pirštelius apsilaižytų. Todėl jokių negatyvių minčių nepriimu.

Kažkada kepiau kokosines bandeles, į kurių skardą reikėjo įpilti kokosų pieno. Kepant, visas pienas susigėrė į tešlą. Bandelių apačia gavosi tokia minkštutė ir drėgna, kad nuo to laiko, kai gaminu bet kokias bandeles, į kepimo formą įpilu paprasčiausio saldinto pieno. Visada suveikia.

Tešlai reikės:

1 puodelio (236ml) šilto pieno;
1v.š. cukraus;
1 pakelio birių mielių;
1 didelio kiaušinio;
3 puodelių miltų;
4v.š. ištirpinto sviesto.

Įdarui reikės:

1 puodelio šokoladinio kremo ‘nutella’;
8 sutrupintų sausainių ‘oreo’.

Papildomai:

Pusės puodelio pieno;
1v.š. cukraus;
2v.š. ištirpinto sviesto.

Gaminame

* Pasiruošiame tešlą. Pieną sumaišome su cukrumi ir mielėmis. Įplakame kiaušinį ir sviestą. Po truputį beriame miltus ir minkome tešlą. Kai suminkome vientisą rutulį, dedame jį į aliejumi pateptą dubenį, uždengiame švariu rankšluostėliu, ir paliekame kambario temperatūroje, kol tešla padvigubės.

* Kai tešla iškyla, ją perminkome. Ant miltuoto stalviršio iškočiojame platų, kuo plonesnį, stačiakampį. Aptepame jį nutella ir apibarstome sausainių turpiniais. Susukame vyniotinį ir, aštriu peiliu, pjaustome griežinėliais. Dėliojame juos kepimo skardoje, pateptoje riebalais. Uždengiame rankšluosčiu ir dar 15-20 minučių pakildiname.

*Pieną išplakame su cukrumi ir tirpintu sviestu. Apšlakstome, paruoštas kepti, bandeles.

*Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepame 35-40 minučių.

Su meile, Gabrielė

g-blogas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis