Kepti purūs varškėčiai

Varškėčiai - toks patiekalas, kurio receptą turi kiekviena šeimininkė. Ir manau, kiekvienai jos receptas pats geriausias ir tinkamiausias.

Savaitės skaitomiausi straipsniai:
- Akušerės iš Osvencimo pasakojimas: kur dingdavo koncentracijos stovykloje gimę kūdikiai
- J. Jurkutė: kai mirė tėtis, paniškai bijojau dėl mamos ir brolio
- R. Valeikis: aš tikrai galėčiau gyventi žmonos išlaikomas
- J. Statkevičiaus himnas figūrai: kilogramus galima padaryti madingus arba ne (UŽKULISIAI)
- Jei turėčiau terasą...
- Gintarės pokyčiai: tapau rokeriška nuotaka
- Dailiam pilvukui – kalanetikos pratimai
- Naminis žemės riešutų sviestas - neįtikėtinai paprasta!

Reikės:

500 g varškės (geriau naminė ar riebesnė),
2 kiaušinių,
pusės žaliosios citrinos sulčių (nebūtina),
2 v. š. cukraus,
1 a. š. vanilinio cukraus,
žiupsnelio druskos,
8 v. š. miltų.

Kaip gaminti

* Varškę mediniu šaukštu pertriname per smulkų sietelį, kad varškėčiai būtų puresni. Įmušame kiaušinius, įberiame cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Viską gerai išmaišome. Suberiame miltus. Taip pat gerai išmaišome. Tešla gausis limpanti prie rankų, bet kuo mažiau miltų, tuo varškėčiai minkštesni.

* Patogiausia, varškėčius formuoti aliejumi išteptomis rankomis. Kepame ant mažos ugnies, kol gražiai apskrus.

* Labai skanu juos valgyti su grietine ir cukrumi. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis