Grilio sezonas: 5 gardūs marinatų receptai ant grotelių kepamai mėsai

Įsibėgėjus šiltajam metų laikotarpiui, daugėja progų paiškylauti gamtoje. Sotūs, kepsninėje paruošti mėsos patiekalai – būtinas tokių iškylų elementas tiek keliaujant į pikniką gamtoje, tiek į draugų sodybą. Mėsos skonį didele dalimi lemia marinatas, tad norint ant grotelių mėsą iškepti išties gardžiai, pravartu žinoti bent keletą nesudėtingų, bet mėsos skonį pagerinančių marinatų receptų.

Rytietiškas medaus (aštrus) marinatas

Geriausiai tinka kiaulienai arba veršienai. Marinavimo laikas – 5-8 val. 


Nedideliame puode pašildykite 1-2 šaukštelius medaus. Kai medus ištirps, įpilkite 3 šaukštelius sojų padažo, šaukštelį sezamų aliejaus, įberkite šaukštelį šviežio arba džiovinto imbiero, 2 smulkintas česnako skilteles ir pagal skonį juodųjų pipirų. Paruošto marinato užteks 1 kg mėsos.


Jogurto ir kario marinatas

Geriausiai tinka paukštienai ir baltai mėsai. Marinavimo laikas – 2-3 val.


Stiklinę natūralaus neriebaus jogurto be priedų sumaišykite su 2 šaukšteliais kario ir pagal skonį pasūdykite. Į masę įberkite smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų ir tiek pat pjaustytų vyšninių pomidorų. Sudėkite mėsą ir marinuokite 2-3 valandas.


Svogūnų ir pomidorų marinatas

Puikiai tinka bet kokiai mėsai, netgi riebiai. Marinavimo laikas – 6-10 val.


Stambiai sutarkuokite didelį pomidorą, dar 2 pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Taip pat sutarkuokite didelį svogūną, o 2 mažus svogūnus sukapokite. Įberkite 3–4 smulkintas česnako skilteles, pagardinkite druska ir pipirais. Galite naudoti ir kvapniuosius prieskonius, pavyzdžiui, petražoles, sedulas arba bazilikus. Tada į gilų dubenį sudėkite 1 kg pjaustytos mėsos, įpilkite stiklinę vandens ir suberkite paruoštas daržoves. Jeigu norite, galite įpilti šaukštą augalinio aliejaus.


Pikantiškas svogūnų ir kefyro marinatas

Idealiai tinka vištienai. Marinavimo laikas – 6-12 val.


1 kg vištienos reikia apie ½ kg smulkiai kapotų svogūnų ir ½ l neriebaus kefyro. Kapotus svogūnus sumaigykite rankomis, įberkite 1 šaukštelį pikantiškų sausųjų prieskonių ir bet kokių maltų pipirų. Paskui ant svogūnų sudėkite vištieną, sumaišykite ir užpilkite kefyru. Geriausia ją marinuoti uždengtą plėvele.


Greitas svogūnų marinatas (jeigu iškylauti nusprendėte spontaniškai)

Tinka įvairiai mėsai.


Jeigu iškylą suplanavote spontaniška ir nebuvo laiko ruošti ir marinuoti, jokiu būdu neskubėkite pilti acto, o tuo labiau majonezo ar kitos „sunkiosios artilerijos“. Verčiau sutarkuokite svogūną, įberkite pagal skonį druskos, pipirų, gerai išmaišykite ir įtrinkite mėsą. Kol susirinksite būtiniausius daiktus ir paskambinsite draugams, vištiena bus paruošta.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis