Skaitomiausi savaitės straipsniai:
- I. Žukienė: trys santuokos, trys skirtingos kaip juoda ir balta istorijos
- Patogiausi ir madingiausi šios vasaros batai: 6 tendencijos, 20 porų
- Maža balta suknelė vasarai: 10 variantų
- Kaip lytiniai hormonai lemia mūsų išvaizdą, sveikatą ir net charakterį
- Kokią įtaką žmogaus likimui daro jo vardas?
- Firminis tinginio receptas
Reikės:
2 kiaušinių;
0,5 stiklinės cukraus;
daugiau nei 0,5 stiklinės miltų;
0,5 a.š kepimo miltelių;
0,5 a.š. vanilinio cukraus;
200 g rabarbarų.
Gaminame
* Dubenyje kiaušinius su cukrumi išplakite iki baltos purios masės.
* Tuomet sudėkite persijotus miltus su kepimo milteliais, suberkite vanilinį cukrų ir išmaišykite. Tešla turi gautis gan tirštoka.
* Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
* Kepimo formos (18cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi, o kraštus aptepkite svietu (žinoma, popieriumi galite nekloti visai, o visą formą ištepti sviestu).
* Pilkite šiek tiek daugiau nei pusę tešlos ir paskirstykite ant dugno, sudėkite pjaustytus rabarbarus ir supilkite likusią tešlos dalį.
* Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba tol, kol įkišus medinį pagaliuką ant jo neprikibs tešla.
Skanaus!
Patarimai:
- kad rabarbarai nenugrimztų į dugną, juos galite miltuose apvolioti;
- iš savo patirties galiu pasakyti, kad kuo tirštesnė tešla, tuo man pyragas gražiau iškepa ir būna tvirtesnis.