Kinų virtuvė: kalakutiena su anakardžių riešutais

Jei mėgstate kinų virtuvės patiekalus, jums būtinai reikia pabandyti pagaminti patiekalą pagal šį receptą. Nesudėtinga ir skanu.

Reikės:


300 g kalakutienos filė

1 raudonoji paprika

2 saujos anakardžių riešutų


Marinatui:


2 v. š. saldžiarūgščio sojos padažo

1 v. š. balzamiko acto



Kinų virtuvė: kalakutiena su anakardžių riešutais
Kinų virtuvė: kalakutiena su anakardžių riešutais
Shutterstock nuotr.



Padažui:


150 ml. vandens

4 v. š. saldžiarūgščio sojų padažo

2 v. š. balzamiko acto

1 v. š. laimo sulčių

2 v. š. auksaspalvio sirupo arba medaus

2 skiltelės česnako

1 v. š. (be kaupo) krakmolo


Gaminame


* Kalakutieną suspjaustome plonomis juostelėmis, užpilame marinatu ir bent pusvalandį palaikome.


* Pakepiname juostelėmis supjaustytą papriką ir sudedame į dubenį. Toje pačioje keptuvėje pakepiname mėsą, kol gražiai apskrunda, baigdami kepti sudedame česnaką, ir dar apie minutę pakepame. Sudedame nuplautus riešutus ir papriką.


* Dubenėlyje truputį pašildome vandenį, išmaišome jame krakmolą, kad neliktų gumuliukų. Supilame visus kitus ingredientus. Paragaukite, ir jei kažko trūksta, įpilkite pagal savo skonį.


* Užpilame padažą ant mėsos ir maišydami patroškiname, kol jis ims tirštėti. Tiekiame su ryžiais. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis