Kinų virtuvė: kalakutiena su anakardžių riešutais

Jeimegstate kinų virtuvės patiekalus, Jums būtinai reikia pabandyti pagaminti patiekalą pagal šį receptą. Nesudėtinga ir skanu.

Reikės:

300 g kalakutienos filė
1 raudonoji paprika
2 saujos anakardžių riešutų

Marinatui:

2 v. š. saldžiarūgščio sojos padažo
1 v. š. balzamiko acto

Padažui:

150 ml. vandens
4 v. š. saldžiarūgščio sojų padažo
2 v. š. balzamiko acto
1 v. š. laimo sulčių
2 v. š. auksaspalvio sirupo arba medaus
2 skiltelės česnako
1 v. š. (be kaupo) krakmolo

Gaminame

* Kalakutieną suspjaustome plonomis juostelėmis, užpilame marinatu ir bent pusvalandį palaikome.

* Pakepiname juostelėmis supjaustytą papriką ir sudedame į dubenį. Toje pačioje keptuvėje pakepiname mėsą, kol gražiai apskrunda, baigdami kepti sudedame česnaką, ir dar apie minutę pakepame. Sudedame nuplautus riešutus ir papriką.

* Dubenėlyje truputį pašildome vandenį, išmaišome jame krakmolą, kad neliktų gumuliukų. Supilame visus kitus ingredientus. Paragaukite, ir jei kažko trūksta, įpilkite pagal savo skonį.

* Užpilame padažą ant mėsos ir maišydami patroškiname, kol jis ims tirštėti. Tiekiame su ryžiais. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis