Kepti varškėtukai

Minkštučiai viduje ir traškūs išorėje. Jei vėl norėčiau patiekti saldžiai - džiūvesėliuose nevoliočiau, norėčiau įprasto varianto, o su sūriu padažu šie traškūs varškėčiai yra kažkas nuostabaus!

Savaitgalio skaitomiausi straipsniai:
- Austrijoje gyvenanti lietuvė sukūrė verslą, kuri ketina perkelti ir į Lietuvą
- L. Lago: Ispanių ir lietuvių charakteris nelabai ir skiriasi - visos karštakošės
- Geriausios liekninančios iškrovos dietos – per dieną ištirps iki 3,5 kg
- Šitos medžiagos gali būti daugybės endokrininių ligų, persileidimo, nevaisingumo priežastis
- 4 sekso pozos, sustiprinančios emocinį ryšį
- Medutis su varške

Rekomenduoju prie jų labai paprastą, bet šaunų padažą iš grietinės, tirpinto sviesto ir vegetos. Aš nemėgstu naudoti papildomų riebalų, tačiau jei jų nebijote, prieš dedant į orkaitę, apšlakstykite varškėtukus augaliniu aliejumi. Bus dar skaniau.

Reikės:

400 g varškės;
1 didelio kiaušinio;
300 ml miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos;
1v.š. cukraus;
pusės stiklinės maltų džiūvesėlių.

g-blogas.lt nuotr.

Gaminame

Varškę sumaišom su kiaušiniu, druska, kepimo milteliais ir cukrumi. Įminkome miltus. Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius kamuoliukus ir pavoliojame maltuose džiūvesėliuose. Sudedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir ranka šiek tiek priplojame prie dugno.

g-blogas.lt nuotr.

Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepame apie 20 minučių, kol varškėtukai ima švelniai ruduoti.

Skanaus, Gabrielė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis