Virtinukai su sūriu

Kelionės įspūdžiai iš Italijos ir atsivežtas pesto indelis – manau, kad šie du faktoriai leido man sumanyti pagaminti virtinukus su kiek kitokiu įdaru.

Kad sūrio nepasirodytų per mažai, dėjau jo ir į padažą. Sviestas sviestuotas, sakysit, o iš tiesų gavosi netgi labai ypatingas patiekalas. Jei skaičiuojate kalorijas, atsisakykite sūrio padaže arba naudokite liesesnius sūrius.

Pirmiausiai pasigaminu tešlos, receptas čia. Kad būtų labiau spalvota, dėjau 1aš ciberžolės.

Tešlai vėstant, imuosi įdaro. Labai gerai permaišau

130-150 g pesto

300-400 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio

Naudoju Gouda tipo sūrį, bet tiks bet kokie puskiečiai ar kietieji sūriai, skonio reikalas.

Tešlą plonai iškočioju, išspaudžiu nedidelius apskritimus, ant jų dedu arbatinį šaukštelį įdaro ir stipriai rankomis arba specialia formele užspaudžiu kraštus.

Kai jau virtiniai suraityti, gaminu padažą. Nedideliame puode užkaitinu (neužverdu)

200g grietinėlės (galima naudoti 12proc. grietinėlę kavai)

žiupsnelį jūros druskos

0,5aš džiovintų maltų svogūnų

žiupsnelį maltų baltųjų pipirų

100g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio

Padažui užkaitus, dengiu dangtį ir išjungiu ugnį.

Vienai porcijai verdu 10-15 virtinių. Leidžiu juos į verdantį pasūdytą vandenį ir laukiu, kol jie iškils į vandens paviršių, lukteliu dar 4-5 minutes ir išgriebiu arba nukošiu koštuve.

Tiekiu iškarto, porciją užpilant 3-4vš padažo.
Pasidalink/Share:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis