Julijos virtuvė. Saldžių bulvių, morkų bei vyšninių pomidoriukų sriuba

Dažnai iš pažįstamų tenka išgirsti: “Nemoku išvirti skanios sriubos”.

Nusišypsau, bet tuoj pat save sutramdau – visai neseniai man pačiai sriubų pasaulis atrodė itin svetimas, bet po kelių sėkmingų ir nesėkmingų bandymų jau sugebu sukurti neblogą skystymėlį. Dalinuosi itin paprastu, bet labai skaniu trintos sriubytės receptu. Būtinai pabandykit.

Sriubytė yra saldi, nuostabiai glotni bei patenkina naminio maisto poreikius. Vyšniniai pomidoriukai, nors ir yra saldūs, priduoda gaivumo, bet jei norėsite rūgštesnės sriubos, visad galite įspausti laimo citrinos sulčių. Įberkite aitriosios paprikos, jei norisi aštriau, arba įtarkuokite daugiau imbiero. Nebijokite eksperimentuoti ir pasitelkite savo vaizduotę.

Čia matote beveik visus ingredientus, kuriuos suvartojau šiai sriubai, tetrūksta sėklų su riešutėliais bei alyvuogių aliejaus. Kiek nedaug tereikia, kad sukurtum kažką ypatingo. Štai kas mane įkvepia.

Asmeninio albumo nuotr.

Sutarkuokite imbierą apvynioję tarką plėvele. Tokiu būdu sutarkuosite tik imbiero minkštimą, o rankoje liks nereikalingi imbiero siūleliai.

4 vidutiniems dubenėliams reikės:

150 g vyšninių pomidoriukų
250 g saldžiųjų bulvių
3 vidutinės morkos
2 česnako skiltelės
1 balto svogūno galva
nedidelis gabalėlis šviežio imbiero
1 valg.š. alyvuogių aliejaus
1 arb.š. saldžiosios paprikos miltelių
druskos
1/3 stiklinės moliūgų sėklų ir migdolų plokštelių mišinio
4 stiklinės vandens

stiklinė = 250 ml.

Jei norite gerai sutrinti šią sriubą, Jums reikės stacionaraus blenderio. Galite naudoti ir rankinį blenderį, tačiau tokiu atveju, greičiausiai, gausite ne tokią kreminę ir vientisą sriubą kaip naudojant stacionarų prietaisą.

Kaip pasigaminti:

* Nedideliame puode ant alyvuogių aliejaus pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Kai šis suminkštės, suberkite smulkiai pjaustytą česnaką bei per pusę perpjautus vyšninius pomdoriukus. Viską kepinkite ant silpnos ugnies, kol pomidoriukai suminkštės ir sukris, apie 3 minutes. Nukelkite nuo ugnies.

* Pasiruoškite imbierą. Jums reikės smulkesnės tarkos pusės. Apvyniokite tarką plastikine plėvele du kartus (tokiu atveju sutarkuosite tik imbiero minkštimą, o jūsų rankose liks nereikalingi imbiero siūleliai). Nulupkite imbiero gabalėlį ir sutarkuokite. Išmeskite siūlelių liekanas.

* Nuskuskite morkas bei saldžiąsias bulves, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, didesnius griežinėlius dar perpjaukite per pusę.

* Vidutinio dydžio puode užvirkite 3 stiklines vandens. Sudėkite morkas su saldžiosiomis bulvėmis bei svogūnų/pomidoriukų masę, tarkuotą imbierą, įberkite saldžiosios paprikos miltelių, gerą žiupsnį druskos. Uždenkite ir virkite and vidutinės/silpnos ugnies kol morkos bei saldžiosios bulvės suminkštės, apie 20 min. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti, kad jūsų blenderis neperkaistų. Jei reikia, įberkite dar druskos.

* Supilkite viską į blenderį, įpilkite papildomą stiklinę vandens ir trinkite sriubą pasirinkę didelį greitį kol ši pavirs vientisa mase. Gali matytis pomidoriukų žievelės gabalėliai. Nesijaudinkite, skonio nesugadins.

* Supilkite sriubą į švarų puodą, šiek tiek pakaitinkite ir patiekite. Apibarstykite ant sausos keptuvės pakepintomis moliūgų sėklomis bei migdolų plokštelėmis, užlašinkite tyro alyvuogių aliejaus.

Asmeninio albumo nuotr.

* Skanaukite ir mėgaukitės. Galite net pasidalinti sriubos nuotraukomis su draugais, kad šie, balto pavydo apimti, patys imtųsi sveiko maisto kūrybos.

Asmeninio albumo nuotr.

Tikiuosi Jūsų diena tokia pat graži bei saulėta kaip manoji Milane. Iki kito karto!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis