Julijos virtuvė. Tartaletės su šilauogėmis

Jeigu praleidote savaitgalį aktyviai, galite palepinti save ir savo mylimuosius vasarišku desertu.

Šios dangiškos tartaletės suras vietą kiekvieno širdyje. Jos nėra taip sunkiai paruošiamos, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, tačiau turite kantriai sekti nurodymus. Šilauogės šiame recepte puikiai dera su kreminiu įdaru bei traškia plutele. Jūs tikrai liksite pasitenkinę ir sotūs.

Tartaletės atrodo puikiai ant vakarėlio stalo, be to jas lengva dalintis, nes nereikia nieko pjaustyti. Vis dėlto yra viena problema – jos linkusios paslaptingai pranykti.

Kaip visada, tikiuosi Jums patiks.

J. Steponavičiūtės nuotr.

Pasigaminsite 9 tartaletes.

Tešlai:

120 g sviesto
40 g cukraus
1 1/4 stiklinės miltų
1 stiklinė migdolų miltų (maltų migdolų)
1/4 arb.š. druskos
3 valg. š. šalto vandens

Kreminiam įdarui:

3 kiaušinio tryniai
3 stiklinės pieno
1/2 stiklinės cukraus
1/3 stiklinės kukurūzų krakmolo
1/4 arb. š. druskos
3/4 arb. š. vanilės sėklų arba vanilinio cukraus

Stiklinė – 250 ml.

Kaip gaminti:

* Supjaustykite sviestą mažais gabalėliais. Rankomis, arba blenderiu (aš visad renkuosi rankeles) sumaišykite miltus, maltus migdolus, cukrų, druską bei sviestą. Tuomet rankelių pagalba trupinkite masę, kol ši taps panaši į rupiai sutrupintą duoną. Įpilkite šalto vandens ir suminkykite masę į tešlos rutulį. Tešla neturėtų lengvai sukibti, bet nebūti per daug lipni. Jei per lipni, įberkite šiek tiek daugiau miltų. Tešlos rutuliuką įvynioję į maistinę plėvelę, pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.

J. Steponavičiūtės nuotr.

* Pasiruoškite kremą įdarui. Vidutinio dydžio dubenyje šplakite kiaušinių trynius, tuomet palaipsniui įmaišykite pieną. Vidutinio dydžio puode storu dugnu sumaišykite cukrų, vanilinį cukrų arba vanilės sėklas, kukurūzų krakmolą ir druską. Lėtai įpilkite šiek tiek pieno masės ir išmaišykite į vientisą masę. Palaipsniui supilkite likusią pieno masę viską gerai sumaišydami.

* Kaitinkite ant vidutinės-žemos ugnies, nuolat maišydami šluotele, kol masė sutirštės ir pradės virti (matysis iš apačios besiveržiantys nedideli oro burbuliukai), apie 20-25 minutes. Pavirkite vieną minutę, tuomet nukelkite nuo karščio.

* Leiskite kremui atvėsti, vis pamaišydami, kad ant viršaus nesusiformuotų plėvelė. Taip pat galite paskatinti vėsimą: įdėkite puodą su kremu į didesnį dubenį su lediniu vandeniu, kelių minučių tarpe vis pamaišykite. Prispauskite plastikinę plėvelę ant kremo viršaus ir dėkite indą su kremu į šaldytuvą. Šaldykite kol visiškai atvės, bent valandą.

J. Steponavičiūtės nuotr.

* Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Išsiimkite tešlą ant virtuvinio stalviršio, padalinkite į devynias lygias dalis. Tešlos gabalėliais išklokite tartalečių formeles, tuomet tešlos apačią formelėse subadykite šakute ( tai padės tešlai per daug neišsipūsti kepimo metu ). Kepkite tartaletes apie 20 min., kol tolygiai paruduos. Išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti.

* Surinkite tartaletes: į formeles dėkite kremo, o ant viršaus prikraukite šilauogių.

* Taip pat galite pasiruošti saldžiarūgštį želatinos užpilą ir juo apšlakstyti tartaletes, kad uogos prikibtų ( želatina, vanduo, cukrus, citrinos sultys). 200ml skysčio – 5 g želatinos grūdelių (1 arb. š.). 100 ml kambario temp. vandens išbrinkinkite želatiną. 50 ml vandens sumaišykite su 50 ml citrinos sulčių, cukrumi (keli šaukštai, arba pagal skonį), pakaitinkite, kad ištirptų cukrus, o skystis būtų karštokas, bet neperkaitinkite, kitaip želatina nesustings. Įmaišykite išbrinkintą želatiną kol ši visiškai ištirps. Leiskite skysčiui atvėsti ir juo apšlakstykite tartaletes. Tartaletes dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų želatina, bent porai valandų.

J. Steponavičiūtės nuotr.

Apibarstykite cukraus pudra, kad tartaletės būtų dar gražesnės ir saugokitės išalkusių draugų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis