Migdoliniai sausainiai

Tai – dėkingas receptas, kurį galima pritaikyti pagal savo pomėgius ir turimus produktus.

Jei neturite nei trintų migdolų, nei migdolų miltų, jų šiems sausainiams galima išvis nenaudoti. Įberkite aguonų, įdėkite truputį daugiau paprastų miltų, kad gerai išsiminkytų tešla ir kepkite šaunius sausainiukus.

Šių sausainių pliusas tas, kad jie pagaminami nesunkiai, nebrangiai ir gaunamas nemažas kiekis! Jei labai bijote, jog soda pernelyg iškels sausainius, galite jos atsisakyti visai.

Trukmė: 15 min. ruošti, 15 min. šaldyti, apie 30-45 min. kepti, viso: apie 1 val. 15 min.
Porcijos: 3-4 skardos sausainių

Reikia:

150 g kepinių margarino
puodelio (200 g) cukraus
2 vid. kiaušinių
žiupsnelio druskos
žiupsnio cinamono
100 g migdolų miltų
migdolų esencijos
1/2 a š. valgomosios sodos
apie 3 puodelių (≈300 g) miltų
+ karšto šokolado/kakavos (nebūtinai)

Gaminame

1. Minkštą (kambario temperatūros) margariną išsukti su cukrumi (drąsiai galima naudoti ir elektrinį plaktuvą). Po vieną įmušti kiaušinius, įberti sodos, cinamono, druskos, labai gerai išmaišyti. Sukrėsti puodelį migdolų miltų ir labai gerai viską išsukti (kad neliktų burbuliukų). Įlašinti migdolų esencijos. Galiausiai po truputį dėti miltus tol kol tešla minkysis, nelips prie rankų.

2. Tešlą susukti į maistinę plėvelę ir padėti 15 min. į šaldymo kamerą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Tuomet išimti ir iškočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus į lakštą, iš kurio išpjauti norimos formos sausainius. Sausainius dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti kol sausainiai paauksuos, apie 10-12 minučių, priklausomai nuo jų storumo. Leisti atvėsti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis