Mielinės bandelės

Labai paprastos, kvapnios ir senuosius mokyklos laikus primenančios bandelės. Būtinai pabandykite iškepti!

Trukmė: ruošti apie 10 min., kildinti 2 val., kepti 20 min., viso apie 2 h 30 min
Porcijos: 9 nemažos bandelės

Reikia:

• 300-400 g (apie 3 puodelių) a.r. kvietinių miltų
• 250 ml šilto pieno (tiks ir sojų)
• 1/4 puodelio saulėgrąžų aliejaus
• 2 a.š. sausų mielių
• 5 v.š. rudojo cukraus
• žiupsnio druskos
• cukraus pudros

Gaminame

1. Pieną pašildyti (jis neturi būti itin karštas, tik šiltas). Dubenyje sumaišyti cukrų, mieles ir druską. Supilti pieną, dalį miltų ir išmaišyti gautą “košę” šakute. Palikti 15 minučių, kad mielės pradėtų veikti.

2. Supilti visą aliejų, išmaišyti. Suberti daugiau miltų – tiek, kad būtų galima minkyti ir tešla praktiškai neliptų prie rankų. Būtina atkreipti dėmesį į tai, kad tešla turi būti šiek tiek lipni ir minkšta, jog lengviau pakiltų, bet nelimpanti prie pirštų. Minkyti apie 8-10 minučių. Palikti šiltai pakilti, kol masė padvigubės.

3. Tada dar kartą išminkyti, padalinti tešlos gumulą į tris dalis ir tuos gabalus dar į tris dalis. Suformuoti apvalias bandeles, padėti ant kepimo skardos maždaug pusės sprindžio atstumu. Palikti kokiai valandai, kad šiltai pakiltų ir taptų gražios, purios.

4. Aštriu peiliu įpjauti ant bandelių ruoželius. Įkaitinti orkaitę iki labai aukštos temperatūros. Kepti apie 10-12 minučių kol viršus paauksuos (kepimo laikas priklausys nuo orkaitės, todėl bandelių viršus – puikus orientyras). Išimti, leisti truputį ataušti, pabarstyti cukraus pudra ir paragauti šviežias. Bandelės bus skaniausios kepimo dieną, tačiau puikiai valgysis ir antrąją.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis