Troškintos kalakutienos šlaunelės

Sotiems pietums!

Ingredientai:

4 kalakuto šlaunelės;
2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
1 vidutinis svogūnas, kapotas;
2 dideli porai, balti arba šviesiai žali, kapoti;
6 salierų stiebai, plonais griežinėliais;
8 skiltelės česnako skiltelės, išspaustos;
6 šakelės petražolės lapų;
4 šakelės čiobrelių;
2 šakelės šalavijo;
6 puodeliai lengvo vištienos arba žolelių, daržovių sultinio;
8 mažos morkos, pjaustytos perpus išilgai;
šiek tiek druskos bei maltų pipirų.

Gaminame

* Sudedame blauzdeles į didelį puodą ir kepame ant vidutinės ugnies. Apkepkite blauzdeles iki rudos spalvos iš visų pusių. Tai truks apie -15-20 minučių

* Į kitą puodą storu dugnu įpilkite aliejaus ir dėkite svogūnus, porus, salierą ir česnaką bei apkepkite retkarčiais pamaišydami, kol suminkštės – apie 5-7 minutes. Sudėkite petražoles, čiobrelius ir ir šalavijo šakeles. Užpilkite ~1 stikline karšto sultinio. Sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol troškinio sumažėja perpus, ~8-10 minučių.

* Grįžtame prie pirmojo puodo. Į jį supilkite sultinį. Užvirkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite puodą ir virkite, kol mėsa bus minkšta. Virkite, kol skysčio sumažės perpus. Sudėkite morkas ir virkite neuždengtame puode, kol morkos suminkštės ir mėsa nukris nuo kaulo. Įberkite druskos bei pipirų. Ant "besiilsinčios" kalakutienos supilkite troškintas daržoves bei žalumynus. Kalakutieną pavartykite, palaukite kol susimaišys mėsos ir daržovių sultys ir – skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis