

Ingredientai:
 1 didesnė skardinė tuno savo sultyse arba aliejuje, nuvarvinto
 1 didelis avokadas
 150-200 g salotų lapelių mišinio
 sauja moliūgo bei sezamo sėklų
Padažui:
 1 arb.š. su kaupu dižono garstyčių grūdeliais
 1 arb.š. skysto medaus
 trupučio citrinos sulčių – nepersistenkite, reikia tik tiek, kad jaustųsi lengva rūgštelė
 1,5 arb.š. pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus (iš tiesų nematuoju kiekio, tiesiog įpilu šlakelį)
 druskos pagal skonį
Kaip gaminti:
* Jei salotų lapeliai nedideli – tiesiog įdėkite į vidutinį dubenį. Jeigu lapai didesni, suplėšykite juos į mažesnius gabalėlius.
* Sausoje keptuvėje ant mažos ugnies pakepinkite moliūgų bei sezamų sėklas iki šios paruduos ir taps kvapnios.
 
* Avokadą supjaustykite nedideliais gabalėliais.

* Mažame indelyje ar stiklinaitėje sumaišykite visus padažo ingredientus. Pilkite padažą (pasilikdami šiek tiek padažo stiklinaitėje) ant salotų lapų ir rankomis išmaišykite. 
 
* Į salotas įmaišykite ir tuną.
 
* Padalinkite salotas į dvi lėkštes, apdėliokite avokado gabalėliais, apibarstykite moliūgų bei sezamų sėklomis ir apšlakstykite likusiu padažu.
Et voilà!
