Švilpikai su pievagrybių padažu

Šis patiekalas primena vaikystę, kąsnis švilpiko ir, žiūrėk, jau skęstu prisiminimuose!

Jau padažas – dieviškas! Suvalgius savo porciją šiek tiek apsunkau, užsimerkiau ir galvoju: na dar kelių neatsisakyčiau... Ir neatsisakiau – nuėjau į virtuvę ir paskanavau. Grįžau atgal į kambarį ir – ką sau manot – noriu dar. Bet viskas, jau stabdau save, juk laukiam tų, kurie dar neragavo, bet tuoj pasibels į duris.

Švilpikams reikės:

1 kg bulvių;
200 g miltų;
2 didelių kiaušinių;
druskos;
2 a.š. krakmolo.Padažui:

150 g pievagrybių;
~250 g grietinės;
4-5 šaukštai sviesto;
didelio svogūno;
prieskonių.

Gaminame

* Pasūdytame vandenyje išverdame bulves, dar karštas sutriname į košę. Šiek tiek pravėsus įmušame kiaušinius, beriame miltus, krakmolą ir viską gerai išmaišome\išminkome.

* Įmame gabalą tešlos, stalviršį apibarstome miltais, suformuojame pailgą ploną dešrą, šiek tiek paspaudžiame, ir supjaustome kvadratais, arba rombais, kaip labiau patinka.

sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

* Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

* Padažui smulkiai supjaustome svogūną bei pievagrybius. Į keptuvę dedame sviestą, daržoves, pakepame iki kol suminkštės, dedame grietinę, prieskonius, ir dar kelias minutes pakaitiname. Skanaus!

sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis