Minkštas obuolių pyragas

Išsikepkime gardėsį - minkštą ir skanų.

Reikės:

- 500- 600 g obuolių
- 2 šaukštai cinamono
- 1 šaukštas cukraus
- 150 g kambario temperatūros sviesto
- 300 g cukraus
- 1 didesnės citrinos trinta žievelė
- 2 kiaušiniai
- 200 ml pieno
- 300 g kvietinių miltų
- 3 šaukšteliai kepimo miltelių
- prieš patiekiant reikės vanilinių ledų
- papuošimui - cukraus miltelių.

Gaminame

* Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių. Obuolius nulupkite, išvalykite, padalykite į keturias dalis, supjaustykite plonais griežinėliais. Sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.

* Kepimo formą ištepkite sviestu ir apibarstykite džiuvėsėliais (arba išklokite kepimo popieriumi).

* Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi. Po vieną sudėkite kiaušinius. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite ir sudėkite į sviesto ir kiaušinio plakinį. Supilkite pieną, suberkite trintą žievelę, išmaišykite.

* 2/3 tešlos sudėkite į formą, ant viršaus sudėkite obuolių griežinėlius, supilkite kitą tešlą. Kepkite 45-55 min. Norėdama patikrinti, ar iškepė, įsmeikite degtuką. Jei ištrauktas lieka švarus, pyragas iškepęs. Apibarstyti cukraus milteliais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis