Sausainiai su uogienės lašeliais

Labai paprasti, bet labai skanūs sausainiukai! Viens, du trys ir opaaa, jau smaližiaujam!

Reikės:

100 g minkšto, kambario temperatūros sviesto;
80 g cukraus;
200 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 kiaušinio;
1 a.š. vanilinio cukraus.;
mėgstamos tirštos uogienės (naudojau gervuogių/aviečių).

Gaminame

* Dubenyje išsukame sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų. Įmaišome kiaušinius, išplakame iki vientisos masės (mikseris į pagalbą). Įsijojame miltus maišytus su kepimo milteliais, ir maišome, kol tešla sulips į gumulą.

sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

* Miltuotais delnais formuojame nedidelius rutuliukus, dedame į popieriumi ištiestą kepimo skardą, piršto pagalba įspaudžiame skylutes, į jas dedame uogienę (maždaug puse šaukštelio).

sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

* Skardą su sausainiais dedame į šaldytuvą ir paliekame 10 minučių. Recepto autorė rašė, kad išeina apie 30 sausainukų, man gavosi 37. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 15-20 minučių. Man pilnai užteko 15 minučių.

sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis