Kolos pačiame pyrage kaip ir nesijaučia. Ir nežinau, ką tiksliai ji padaro, bet galutinis variantas gaunasi labai gardus. Vienas geriausių ragautų pyragų. O dar tas kakavinis glaistas… Mmmm… Kepčiau dar ir dar.
Čia pyragas tiems, kas neskaičiuoja kalorijų ir nesuka sau galvos dėl cukraus kiekio. Tiesiog nori labai skaniai pasmaližiauti.
Pyragui reikės:
230 g miltų;
350 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos;
2 didelių kiaušinių;
130 g kefyro;
vanilės ekstrakto;
113 g kambario temperatūros sviesto;
50 g nesaldintų kakavos miltelių;
120 g augalinio aliejaus;
250 g Coca-Cola.
Glaistui:
340 g cukraus pudros;
113 g sviesto;
25 g nesaldintos kakavos miltelių;
80 g Coca-Cola.
Pasiruošiame tešlą.
* Sviestą gerai išsukame su cukrumi. Paeiliui įplakame kiaušinius, kakavą, druską, vanilės ekstraktą, aliejų ir kefyrą. Įmaišome miltus, kepimo miltelius ir Coca-Cola. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą skardelę. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, gerą pusvalandį, kol į vidurį įsmeigtas pagaliukas neapsivels tešla.
* Kol pyragas kepa, ruošiame glaistą. Į dubenį, pastatytą virš karštų garų, dedame sviestą ir cukraus pudrą, maišome iki vientisos masės. Įsukame kakavą ir Coca-Cola. Gautą šokoladinį glaistą paliekame atvėsti, tačiau supilame dar ant šilto pyrago. Paliekame susigerti.
* Galutinai atšaldome šaldytuve. Supjaustome kvadratėliais ir skanaujame.