Sausainiai su aguonomis

Paprasti, bet neprasti. Tirpstantys burnoje, sviestiniai sausainiukai. Sugalvojau kepti su aguonomis, bet vėliau dar paskaninau tirpintu šokoladu su riešutais. Neprašoviau. Jų nereikia kočioti, todėl susitaupo šiek tiek laiko. Siūlau pamėginti.

Reikės:

200 g kambario temperatūros sviesto;
1 didelio kiaušinio;
1 a.š. druskos;
3/4 puodelio cukraus;
0,5 a.š. kepimo miltelių;
2 ir 1/3 puodelio miltų;
2 a.š. vanilės ekstrakto;
kelių šaukštų aguonų;
100 g pieniško šokolado su riešutais.

g-blogas.lt nuotr.

Gaminame

* Sviestą suplakame su kiaušiniu, vanile, druska ir cukrumi. Įmaišome pusę miltų ir kepimo miltelius. Likusius miltus įminkome rankomis. Iš gautos tešlos formuojame nedidelius kamuoliukus (truputį mažesnius, nei graikiškas riešutas), vieną jų pusę pamirkome sausose aguonose. Suformuotus sausainiukus sudedame į švarią lėkštę ir kelioms valandoms pastatome į šaldytuvą.

* Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklojame sviestiniu popieriumi. Viduje, paliekant kelių pirštų pločio tarpus, dėliojame atšalusius sausainėlius. Pašauname į orkaitę ir kepame 15 minučių.

* Šokoladą ištirpiname ir jame pamirkome vieną, iškepusių ir atvėsusių, sausainiukų pusę. Išdėliojame ant kepimo popieriaus ir paliekame sustingti.

Skanaus, Gabrielė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis