Reikės:
550 g kalmarų (5 vnt.);
kelių pipirų žirnelių, 2 lauro lapelių;
50 g ryžių;
0,5 raudonosios paprikos;
0,5 svogūno;
5 nedidelių pievagrybių;
1 skiltelės česnako;
1 v.š. pomidoro padažo;
žiupsnelio šviežiai pjaustytų petražolių česnako laiškų ir krapų;
druskos, maltų juodųjų pipirų;
šlakelio grietinėlės.
Gaminame
* Išvirkite ryžius ir supylę į kiaurasamtį palikite nuvarvėti vandeniui.
* Smulkiais kubeliais supjaustykite papriką ir pievagrybius.
* Į dubenį sudėkite virtus ryžius, papriką, pievagrybius, išspaustą česnaką, pomidorų padažą, suberkite priekonines žoleles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską išmaišykite.
* Puode užvirkite vandenį, sudėkite pipirus, lauro lapelius ir atšildytus kalmarus. Kai tik užvirs, virkite tik 3 min. Tuomet kalmarus išimkite iš vandens.
* Kalmarus įdarykite paruoštu įdaru (tik per daug neprikimškite įdaro) ir persmeikite mediniu pagaliuku.
* Keptuvėje pakepinkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, sudėkite kalmarus, užpilkite porą samčių kalmaro nuoviro ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
* Baigiant kepti, įpilkite šiek tiek grietinėlės, permaišykite, pakepkite dar keletą minučių ir patiekite.
Skanaus!