Įdaryti kalmarai

Jūros gėrybių mėgėjams tai bus nuostabus patiekalas. Svarbiausia kalmarų neperkepti, kad netaptų guminiai, o visa kita pagamina labai paprastai.

Reikės:

550 g kalmarų (5 vnt.);
kelių pipirų žirnelių, 2 lauro lapelių;
50 g ryžių;
0,5 raudonosios paprikos;
0,5 svogūno;
5 nedidelių pievagrybių;
1 skiltelės česnako;
1 v.š. pomidoro padažo;
žiupsnelio šviežiai pjaustytų petražolių česnako laiškų ir krapų;
druskos, maltų juodųjų pipirų;
šlakelio grietinėlės.

oditele.blogspot.com nuotr.

Gaminame

* Išvirkite ryžius ir supylę į kiaurasamtį palikite nuvarvėti vandeniui.

* Smulkiais kubeliais supjaustykite papriką ir pievagrybius.

* Į dubenį sudėkite virtus ryžius, papriką, pievagrybius, išspaustą česnaką, pomidorų padažą, suberkite priekonines žoleles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską išmaišykite.

* Puode užvirkite vandenį, sudėkite pipirus, lauro lapelius ir atšildytus kalmarus. Kai tik užvirs, virkite tik 3 min. Tuomet kalmarus išimkite iš vandens.

* Kalmarus įdarykite paruoštu įdaru (tik per daug neprikimškite įdaro) ir persmeikite mediniu pagaliuku.

* Keptuvėje pakepinkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, sudėkite kalmarus, užpilkite porą samčių kalmaro nuoviro ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.

* Baigiant kepti, įpilkite šiek tiek grietinėlės, permaišykite, pakepkite dar keletą minučių ir patiekite.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis