Viskas apie aliejų: kuris tinka tik salotoms, o kuris kepimui

Aliejų rūšių pasirinkimas parduotuvių lentynose itin didelis. Patariame, kaip išsirinkti tinkamiausia kepimui ir salotoms.

KOKOSŲ aliejus. Jis paprastai dažniau naudojamas grožiui, tačiau taip pat puikiai tinka ir maistui ruošti. Kokosų aliejus itin tinka kepant mėsą. Jai suteikia švelnaus skonio. Netinka miltiniams patiekalams kepti - blynams ar makaronams - suteiks aštrų, neįprastą prieskonį.

ALYVUOGIŲ aliejus. Šis aliejus netinka kepimui, visos jo gerosios savybės kaitinant žūva. Geriausia jį naudoti gardinant salotas, ruošiant šaltus padažus ar marinuojant mėsą.

GRAIKINIŲ AR KITOKIŲ RIEŠUTŲ aliejus. Jis itin tiks salotoms su mėlynuoju pelėsiniu sūriu ar avokadu. Jis gana stipraus skonio, todėl gaminant padažą salotoms jį galima skiesti su alyvuogių aliejumi.

PALMIŲ aliejus. Jis netiks gaminti šaltus patiekalus, tačiau itin tiks gruzdinimui ar kepimui. palmių aliejus yra atsparesnis aukštai temperatūrai todėl nesvyla. Taip pat jis tinka gaminant margariną.

SĖMENŲ aliejus. Jo negalima kaitinti ir patariama vartoti tik nerafinuota. Sėmenų aliejų naudokite tik šaltiems padažams ruošti ar salotoms gardinti.

SEZAMŲ aliejus. Jis patiekalams suteikia egzotiško prieskonio. Ypač tinka salotoms su tunu ar vištiena gardinti. Taip pat sezamų aliejus yra nepamainomas ruošiant kinų virtuvės patiekalus.

SAULĖGRAŽŲ aliejus. Šis aliejus – pats universaliausias. Jis tinka žuvies, mėsos, daržovių, miltinių patiekalų kepimui ir salotų pagardinimui. Taip pat jį įprasta naudoti gaminant naminį majonezą ir margariną.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis