Marinuojame sūrį!

Marinuoti tinka visoks sūris: kaimiškas varškės ar saldaus pieno, kamambero, mozarella, brie ir t.t.

Jei naudosite šviežią, minkštą sūrį, kuris pjaustant subyrės gabaliukais, pavoliokite tarp pirštų. Rekomenduojame naudoti lietuviškus, šviežius karvės, avies arba ožkos sūrius. Supjaustykite sūrį gabaliukais (vieno kąsnio dydžio).

Marinato ingredientus taip pat galite naudoti pagal savo skonį ar šaldytuvo turinį. Rekomenduojami priedai:

* Prieskoninės žolelės (tinka ir šviežios, ir džiovintos) - čiobreliai, raudonėlis, rozmarinas, bazilikas, česnakas ir laiškai, šalavijas, peletrūnas, petražolės.
* Prieskoniai - kvapnieji ir juodieji pipirai, pankolio sėklos, čili pipiriukai, čili dribsniai, lauro lapai.

* Citrusinių vaisių žievelės - apelsinų, citrinų. Būtina pašalinti baltąją dalį.

* Šviežias čilio pipiriukas gali būti naudojamas pjaustytas griežinėliais, per pusę (pašalinti sėklas arba ne) arba visas. Jei nepašalinsite sėklų, tai bus labai aštru! Pabandykite pasigaminti su nedideliu kiekiu čili, o po nakties, jei truks aštrumo įsidėti papildomai.

* Visada labai tinka česnakas! Man kuo daugiau - tuo skaniau.

Rekomenduojami deriniai:

* Citrinos žievelės + rozmarinas + druska + pipirai.
* Lauro lapas + čili + apelsinų žievelės+ druska + pipirai.
* Česnakas + bazilikas + raudonėlis + druska + pipirai.
* Lauro lapas + čiobreliai + česnakas + rožiniai pipirai + druska + pipirai.
* Citrinos žievelės + čiobreliai + raudonėliai + petražolės + 2 siltelės česnako + čili dribsniai + juodieji pipirai + druska. (žiūr. nuotrauką).

Gaminame

* Sudedame sūrio gabaliukus sluoksniais su prieskoniais į indelį ir užpilame sklidinai alyvuogių aliejumi. Viskas turi būti apsemta. Uždengiame ir supurtome, kad „išsivaikščiotų“ prieskoniai ir aliejus įgautų aromatą. Turėkite kantrybės bent dvi paras, tai būtų dosniausiai Jums atsilyginta. O jeigu tiek negalite ištverti, tai mažiausiai 4-5 val.

* Jeigu sūris dingo akimiksniu, o prisisotinęs aromato aliejus liko - pasipjaustykite sūrio ir vėl į stiklainiuką - užsukame, pakratome ir dedame į šaldytuvą pailsėti. Ir taip – pasaka be galo.

* Marinuotas sūris labai tinka kepti ant grilio - griežinėlis Jūsų mėgiamos (cukinija, baklažanas, paprika, česnakas...) daržovės ir sūris, ir t.t.

* Beje, likęs aliejukas yra tobulas salotų pagardas!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis