Saldžiarūgštė kiniška vištiena

Receptas skaniems, greitiems ir lengviems pietums - saldžiarūgštė kinietiška vištiena. Skanu!

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.


Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.


www.bakingsecrets.lt


Ingredientai


500 g vištienos krūtinėlės, pjaustytos 2.5 cm gabaliukais

2 šaukštai sojos padažo

1 šaukštas ryžių vyno

250 g konservuotų ananasų, smulkintų + sultys iš skardinės

2 šaukštai kukurūzų krakmolo

3 šaukštai aliejaus

1 geltona paprika, pjaustyta gabaliukais

1 raudona paprika, pjaustyta gabaliukais

1 saliero stiebas, susmulkintas

1 svogūnas, pjaustytas gabaliukais

4 šaukštai kečupo

druskos, pipirų pagal skonį


Gaminimo eiga


* Sojų padažą ir ryžių vyną sumaišykite.


* Vištieną apibarstykite druska, pipirais, apliekite sojų-vyno užpilu, viską įmasažuokite. Dubenį uždenkite plėvele ir statykite į šaldytuvą bent 30 minučių.


www.bakingsecrets.lt


* Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną ir apie 3-4 minutes, kol apskrus. Išimkite vištieną iš keptuvės.* Į tą pačią keptuvę sudėkite paprikas, svogūnus, salierą ir kepkite 5 minutes.


www.bakingsecrets.lt


* Atmatuokite 250 ml ananasų sulčių (jei trūksta, įpilkite vandens) ir dar 150 ml vandens. Į šį skystį sudėkite krakmolą, išmaišykite. Supilkite viską į keptuvę, įdėkite kečupą ir kaitinkite, kol padažas sutirštės apie 3-5 minutes.* Į keptuvę atgal sudėkite vištieną, ananasus. Įberkite druskos, pipirų. Dar truputį pakaitinkite.


* Tiekite su virtais ryžiais.


www.bakingsecrets.lt


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis