Švilpikai su pievagrybių padažu

Šis patiekalas primena vaikystę, kąsnis švilpikiuko ir, žiūrėk, jau skęstu prisiminimuose! O jau padažas – padažas dieviškas!

Suvalgius savą porciją šiek tiek apsunkstu, užsimerkiu ir galvoju: na dar kelių neatsisakyčiau. Ir neatsisakiau…

Švilpikams reikės:

1 kg bulvių;
200 g miltų;
2 didelių kiaušinių;
druskos;
2 a.š. krakmolo.

Padažui:

150 g pievagrybių;
~250 g grietinės;
4-5 šaukštai sviesto;
didelio svogūno;
prieskonių.

Gaminame

* Pasūdytame vandenyje išverdame bulves, dar karštas sutriname į košę. Šiek tiek pravėsus įmušame kiaušinius, beriame miltus, krakmolą ir viską gerai išmaišome\išminkome.

sokiaivirtuveje.lt nuotr.

* Imame gabalą tešlos, stalviršį apibarstome miltais, suformuojame pailgą ploną dešrą, šiek tiek paspaudžiame ir supjaustome kvadratais, arba rombais, kaip labiau patinka.

* Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Padažui smulkiai supjaustome svogūną, bei pievagrybius. Į keptuvę dedame sviestą,daržoves, pakepame iki kol suminkštės, dedame grietinę, prieskonius, ir dar kelias minutes pakaitiname. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis